İstanbul Gündemi

ÇEKUT eğitimlerine ara vermiyor

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Mayıs 2022 Pazartesi 12:24

2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında, olası bir depremde afetlere hazır Türkiye hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen İstanbul Tahliye, Yerleştirme ve Planlama Tatbikatı’nda; vatandaşlar, AFAD gönüllüleri, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları görev yaptı.

5 bin personel görev yaptı

5 bin personel ve 500 araç ile gerçekleştirilen tatbikatta, enkaz altında kalan afetzedelere ulaşma çalışması ve toplanma alanına ulaşan afetten etkilenen vatandaşların yetkililer tarafından geçici barınma merkezlerine sevk edilmesi çalışmaları gerçekleştirildi. 40 kişiden oluşan Çekmeköy Destek AFAD gönüllüsü de tatbikatta görev yaptı.

“ÇEKUT birçok afette arama kurtarma faaliyetinde en ön saflarda oldu”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “ İlçemizde yıllardır arama kurtarma faaliyetlerine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz ekibi ÇEKUT, İzmir depremi, Akdeniz’de yaşanan yangınlar ve  Kastamonu sel felaketi  başta olmak üzere birçok afette arama kurtarma faaliyetinde en ön saflarda oldu. Bugünde çok önemli bir tatbikatta ön saflarda yer alarak bizleri mutlu ettiler. Ekibimize ve bu işe gönül vermiş tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi