İstanbul Gündemi

CEVDET YILMAZ: ‘CHP 2023’TE İKTİDARA GELİYOR’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
8 Nisan 2021 Perşembe 16:57

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılındaki seçimlere atıfta bulunarak yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

‘ÜLKEMİZ 530 MİLYAR TL PARASINI KAYBETTİ’

“Sayın AK Parti Genel Başkanı yıl 2018 ekranlara çıktı ve şöyle bir talepte bulundu; ‘Türkiye halkı beni Cumhurbaşkanı olarak seçerseniz ben bu ülkedeki; ekonomiyi, doları, faizi bakın ben nasıl düşüreceğim, görün bu kardeşinizi’ demişti. Şimdi ne oldu? Dolar o zamanlar 4 liraydı. Şimdi baktık dolar 8 lira olmuş. 20 Mart‘a bir gece ansızın gelebiliriz diye okunan bazı güzel şarkılar vardı. Hep beraber koro şeklinde söyleniyordu. Bir gece bir baktık ki 128 milyar dolar yani ülkemizin parası toz olup uçtu, kuş oldu kimin başına kondu acaba? Bu paralar nerede? 20 Mart günü bir gece operasyonuyla öncesinden bilgisi olan bu sermaye güçleri kimler? Yine 450 milyon dolar bir para çıkışı oldu, bu paranın ve bu kaynağın kimlere gitti. O gece ülkemiz 530 milyar TL parasını kaybetti” diye konuştu.

‘BEN YAPTIM OLDU, DEMEKLE OLMAZ’

Ben yaptım oldu siyasetinin zarar verdiğini belirten Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Sene 1983 veya 1984 iktidarda ANAP var. Başbakan Turgut Özal, Maliye Bakanına bir talimat verdi. Şuraya şu kadar para ödemesi yapılacak. Maliye Bakanı da günümüzün en iyisi iktisatçılarından, o da demiş ki ‘Sayın başbakan ben bu parayı alıp ödemem, iktisat terbiyesini aykırıdır’ deyince sayın Özel, görevden almak istedi ama alamadı ve süreç öyle bir boyuta geldi ki 3 ay sonra Maliye Bakanı kendi istemiyle bakanlığı bıraktı. Sayın özel ne yaptı! Görevden alamadı, oda kendisi istifa etti. Şimdi bakıyoruz bir akşam o buraya atandı, filan şuraya.”

‘ÖYLE BİR VAKIF Kİ NE BAŞKANI BELLİ, NE YERİ, NE ADRESİ’

25 senedir iktidar partisinin İBB yönetiminde olduğunu söyleyen Cevdet Yılmaz, ‘İstanbul genelinde 1014 tane taşınmazın Yıldırım Beyazıt Vakfı denen mazbut bir vakıfa devrettiniz.’ Diyerek şu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yönetimi belli değil, yönetim kurulu başkanı belli değil, yeri- mekanı ve adresi belli değil. 1014 adet taşınmazın bu mazbut vakıfa devri yapılıyor. Bunlar İstanbul halkının malı. Şimdi bunu devretmek neyi ima ediyor? Sonra Sayın Cumhurbaşkanı 2018‘de çıktı dedi ki, bizim de bir marka değerimiz olsun, biz büyük bir ülkeyiz arabamızı yapalım. 2021‘in ilk çeyreğinde araçlarımızı halkımıza sunalım. Bir baktık Ümraniye Belediyesi Sayın Cumhurbaşkanı’na 150 tane sipariş veriyor, şimdiden onlar sipariş veriyor. Bunlar siparişler veriliyor arttıkça artıyor. Şimdi geldik 2021’in ilk çeyreğine ortada bir şey yok.

‘GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRİRSEK SIKINTILARDAN KURTULURUZ’

Yani geldiğimiz noktaya bir bakın! Bu ülkenin esnafları, çiftçileri, tarım işletmecileri, bu ülkenin 10 milyondan fazla işsizleri, 1 milyonun üzerindeki Üniversite mezunu genç işsizleri, İstanbul Sözleşmesi‘nin mağdur kadınları ve bir de 15 Temmuz Gazileri’nin mağdur edilmiş aileleri. Bizler ancak güçlerimizi birleştirirsek bu sıkıntıları atlatabiliriz.  2023‘te bu dostlarla Cumhuriyet Halk Partisi‘nin iktidarı geliyor” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi