İstanbul Gündemi

CHP İSTANBUL 2.BÖLGE MİLLETVEKİLİ A.ADAYI MEHMET ARSLAN: ‘'ÖNSEÇİM BİR DEVRİMDİR YADSINAMAZ, ALKIŞLANMALIDIR''

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
18 Şubat 2015 Çarşamba 16:40

CHP İstanbul 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Arslan aday adaylığı sürecindeki tanıtım toplantılarında sıradaki durağı olan Beyoğlu İlçe Örgütü ile Okmeydanı Düğün Salonun’nda bir araya geldi. Yoğun kar ve fırtınaya rağmen katılımın yoğun olması dikkatlerden kaçmayarak taraflı tarafsız herkes tarafından takdirle karşılandı. Arslan’ın salona girmesiyle birlikte herkes tarafından büyük bir alkış ve ilgi karşılandı. Mehmet Arslan gelen herkesle masa masa dolaşarak, tek tek selamlaşmayı ihmal etmedi.

Sözlerine teşekkürle başlayan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Öncelikle ben sözlerime bu zor hava şartlarında, kar ve fırtınaya rağmen burada bizimle olduğunuz için tüm camiamıza, yoldaşlarımıza, derneklerimize, STK’larımıza, basın emekçisi arkadaşlarımıza ayrı ayrı sonsuz teşekkür ediyor, haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Aslında iptal etme durumumuz da vardı fakat 5.sini yaptığımız Beyoğlu toplantımızda burada bulunmaktan vazgeçmedik. Çünkü bizler çalışa çalışa kazanacağız ve durmak, pes etmek bize yakışmaz.

‘’ÖRGÜT NE EYLERSE GÜZEL EYLER’’

Adım adım, karış karış, ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak  2. Bölgeyi dolaşıyoruz. Bazı ilçelerde 3.turumuzu yaptık, 4.turumuzu yapmaya başladık. Bunları bölge toplantılarıyla daha da genişletip kendimizi tanıtmaya, projelerimizi anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah 29 Mart’a kadar bütün ilçelerdeki toplantılarımızı tamamlayacağız. 29 Mart’ta önümüze bir seçim sandığı gelecek. Ben buradan özellikle Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Eskiden üyenin hakkı yoktu, fakat artık Kılıçdaroğlu ile üyenin hakkı geldi. Bu bir devrimdir, bunu alkışlamamız lazım. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz, artık sözün bittiği yerdeyiz. Örgüt ya da üyemiz gerekeni yapacaktır. ‘Örgüt ne eylerse güzel eyler’ şiarından yola çıktık, örgütümüze kendimizi emanet ettik. Zor olanı seçtik belki, önseçim zor şartlar altında yapılıyor. 65.000 üyemiz 12 ilçemiz var. Özellikle şuna dikkat ve özen göstermemiz gerekiyor. 29 Mart’ta önseçimde sandığa giderek oyumuzu kullanacağız, bu hepimizin asli görevi. Bunu mutlaka yapmalıyız, oy kullanmalı ve kullandırtmalıyız ki bu fırsat 4 yılda bir gelecek artık karşımıza. Kime verirseniz verin, hiç önemli değil ama sandığa gidelim oyumuzu kullanalım. Bizleri Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız içimizden kişileri seçerek oralara yollayalım. Çünkü giden milletvekilleri gittiği gibi kalıyor, ne hastasıyla, ne cenazesiyle, ne düğünüyle, ne sevinciyle, ne kederiyle ilgileniyor. Sonra 4 yıl sonra merkez yoklamasından kendilerini bir şekilde milletvekili yazdırıp tekrar meclis koltuğunda oturma peşindeler. Artık bu devir bitti. Bundan sonra herkes önseçime girecek, önseçimden çıkacak, sandığa girecek. 2019’daki seçimlerde de böyle olacak.

‘’KİMSENİN KALBİNİ KIRMAYACAKSIN’’

Geçtiğimiz günlerde acı bir olay yaşadık. Özgecan kardeşimizi, canımızı kaybettik. Onu buradan katledenleri nefretle, şiddetle kınamak istiyorum. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun, ışıklar içinde uyusun inşallah. Bu katliamların bir an önce son bulması dileğimizle, ümidimizle. Ama inşallah o kişiler cezalandırılıp, 3-5 yıl sonra herhangi bir yasa, kanunla beraber afla çıkmazlar. Bu insanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bizim inancımıza göre bir karıncayı bile incitmek, insanın kalbini kırmak cennetin yolunu kendine kapatır. Müslümanlığın ilk şartlarından bir tanesi kimsenin kalbini kırmayacaksın. Bırakın kalp kırmayı, insanlar diri diri yakıyor, kesiyor. Bunları çok iyi şekilde yargılanmalı, hukuk en ağır şekilde cezalandırmalıdır. Burada önemli olan insandır. Alevisi, sünnisi, lazı, kürdü, çerkezi hiç önemli değil. Fatiha’yı da herkese okumalıyız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yalnızca Özgecan kardeşimize, yalnızca tek bir kişiye değil, yeri geldiği zaman Berkin Elvanlar’a, Ali İsmail Korkmaz’lara, Gezi Direnişi şehitlerine de Fatiha okuyacağız. Özellikle şuan Okmeydanı’nda bulunduğumuz buranın çocuğu olan Berkin Elvan’ı bir kez daha rahmetle anıyorum. Ne Okmeydanı’nın, ne Gaz Mahallesi’nin devrimci mücadeleci ruhu yıkılmadı, yıkamayacaklar da. Bizim iktidarımızda da artık Okmeydanı’nda ne toma göreceksiniz, ne çevik kuvvet. Okmeydanı’na insan hakları, özgürlük, demokrasi gelecek inşallah. Bununla birlikte bu hükümetin en başarılı noktalar; yoksullaştır – yönet, ayrıştır – yönet, şükrettir – yönet. İnşallah 7 Haziran’dan itibaren biz CHP olarak bu algıyı yıkarak iktidara geleceğiz. Ben buradan bütün aday adaylarına tekrar başarılar diliyorum.  Biz oluruz olmayız hiç önemli değil, önemli olan ülkemiz kazansın, vatanımız kazansın, partimiz kazansın.’’ Diye konuşan Arslan, ardından programa gelen örgüt üyeleri ve halka hatıra fotoğrafı çekilerek programı noktaladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi