İstanbul Gündemi

CHP kulislerinde flaş iddia! 40 il başkanı...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında aldığı yenilginin ardından parti içerisinde de bazı tartışmalara yol açtı.
CHP kulislerinde flaş iddia! 40 il başkanı...
Haberler / Politika
30 Mayıs 2023 Salı 14:31

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, CHP’de genel başkanlık koltuğu için Ekrem İmamoğlu’nun adının geçerken, 40 il başkanı da İmamoğlu’na destek veriyor.

KURULTAY ERTELENMİŞTİ

‘Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?’ tartışmaları sürerken CHP'de de seçimde alınan yenilgi sonrasında, kurultay tartışması başladı. CHP Genel Merkezi, olağan kurultayı seçim gerekçesiyle bir yıl ertelemişti.

DELEGELERİN DESTEĞİNİ ALMASI GEREKİYOR

CHP'de kurultay 2 yılda bir gerçekleştiriliyor ancak parti, seçim nedeniyle kurultayını bir yıl erteledi. Yasal olarak 2023 yılı içinde kurultay takviminin başlaması gerekiyor. Genel merkez tarihi Mart 2024'teki yerel seçimler sonrasına bırakmak istiyor. Olağanüstü kurultay beklentisinde olanların da delegenin desteğini alması gerekiyor. Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; Milletvekili listelerinde kendine yer bulamayanlar ile 40 kadar il başkanının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu desteklediği belirtiliyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi