İstanbul Gündemi

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ’NE ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
12 Ekim 2020 Pazartesi 09:55

Zeytinburnu Belediyesi’nin 2021 yılı performans programı ve tahmini bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında CHP grubu adına söz alan Hüseyin Üsküdar, Seyitnizam Vakfı, Irmak Plaza ve ‘bankamatikçi’ personelden dolayı bir çözüm üretilmez ise, hem bu dünya da, hem de öteki dünya da, iki elinin belediye yetkililerinin yakasında olacağını söyledi.

 

Zeytinburnu Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana ilk defa pandemi sürecinde vatandaşa vergi borçları ile ilgili bir mesaj attığını, içeriğinde ise borcunu ödemeyenler hakkında yasal işlem başlatılacağının bildirildiğini söyleyen Üsküdar, “Hangi aklı evvel bu mesajı attırdı” diyerek tepki gösteren Üsküdar, “Akıllara zarar bir mesajdır bu” dedi.

Mesajın atılmasındaki sebebi ve yapanın da hesabının verilmesini istediğini belirten Hüseyin Üsküdar, Zeytinburnu Belediyesi’nin burnunun dibinde Irmak Plaza, 16/9 ve daha pek çok kaçak yapılar dururken, vatandaşına mesaj göndererek vergi borcunu talep etmesini sert bir dille eleştirdi.

 

Yeni dönem için hazırlanan bütçede ciddi bir yatırımın görünmediğini de sözlerine ekleyen Hüseyin Üsküdar, cevaplanması istemiyle başkanlık makamına şu soruları yöneltti.

 

1-Öğrenci yurdu yapılması şartı ile Seyitnizam Vakfı’na tahsis edilen kamunun arazisi İstinye Üniversitesi’ne verildi. Seyitnizam Vakfı, bu alandan yaklaşık 5 milyon lira kira almaktadır. Seyitnizam Vakfı‘na giden 5 milyon lirayı tekrar Zeytinburnu bütçesine kazandırmak için bir girişimde bulunacak mısınız?

2- Zeytinburnu Belediyesi‘nin kamuya ait, ötelenmiş ya da ertelenen borçları var mıdır? Varsa ne kadardır?

3-Irmak Plaza’nın olduğu yerde kaçak konumda bulunan, iki kere dava açtığımız ve davayı kazandığımız yerle ilgili 16 Eylül 2020 tarihinde İBB meclisinden geçen 46 nolu rapora Adalet ve Kalkınma Partili Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeleri ‘Evet’ oyu kullandı mı?

Irmak Plaza‘nın olduğu yerde belediyenin ‘Kadın Sığınma Evi’nin yönetim alanına kaydırılmış olan arsanın üzerinde yıllardır işgaliye yapılmaktadır. Bu arsanın o günkü değeri 20 milyon dolardı. Aradan geçen 7-8 yıla karşılık, bu değer 160 milyon civarındadır. Kamuya ait olan bu değerin vebali Irmak Plaza‘nın yasalaşması için oy veren meclis üyelerinin üzerindedir. Peki, Irmak Plaza’nın yasallaşması için yine de girişimde bulunacak mısınız?

4-Rezerv konut alanı ararken, kendi alanlarımızı değişik vakıfları tahsis ediyorsunuz. Oysa İETT ve Veliefendi blokları gibi, kendi imalatını kendi yapıp Kar’a geçirebilecek alanlarımız mevcut. Buralara bütçeden para ayırıp, ortak bir iştirak yapmayı düşünüyor musunuz?

5- Artan salgında Zeytinburnu ilk sıraya gelmiş durumda. Görüştüğümüz yetkililer bunun mültecilerden ve düzensiz göçten kaynaklandığını ön görüyor. Bununla ilgili kurulacak bir komisyona bütçe ayırıp, yapılacak ortak bir çalışma ile engelleme düşünceniz var mıdır?

 6-Zeytinburnu Belediyesi kurulduğu günden beri, kadro cetvelinde çalışan başkan yardımcılarını, müdürlerini, personelini ve şeflerini hangi birimde oldukları da dâhil olmak üzere, isim ve soyadı ile bütçe kitabında yazılı iken, 2021 yılı bütçe kitabında neden yazılmamıştır?

 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi