İstanbul Gündemi

CHP ve İYİ Parti yerel seçimlerde işbirliği yapacak mı?

Katıldığı Halk TV canlı yayınında gündemi değerlendiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar verdi. Usta, bazı büyükşehir belediyelerinin İYİ Parti'ye bırakılması şartıyla CHP ile iş birliği yapabileceklerini ifade etti.
CHP ve İYİ Parti yerel seçimlerde işbirliği yapacak mı?
Haberler / Politika
9 Haziran 2023 Cuma 14:27

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir kez daha yenilgi alması Millet İttifakı'nda ipleri gerdi. Akşener'in itirazına rağmen Kılıçdaroğlu'nun aday olması ve seçimi kaybetmesi gündem yaratırken; şimdi gözler 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

İYİ PARTİ’DEN BÜYÜKŞEHİR ŞARTI!

Millet İttifakı'nın akıbeti belirsizken ve yerel seçimlerde iş birliği yapıp yapmayacaklarına dair henüz bir açıklama gelmezken; İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta Halk TV'de değerlendirmelerde bulundu. Usta, yerel seçimlerde bazı büyükşehir belediyelerinin İYİ Parti'ye bırakılması şartıyla CHP ile iş birliği yapılabileceğini söyledi.

"BUGÜNKÜ SİYASAL İKLİM DEĞİŞSİN DİYE YAPILMIŞ BİR İŞ BİRLİĞİYDİ"

Önceki seçimlerde İYİ Parti'nin hiçbir büyükşehir belediyesini talep etmediğini belirten Usta, "Bu sırf bugünkü siyasal iklim değişsin diye yapılmış bir iş birliğiydi. Ama siyasal partiler bir araya geldiğinde hep bir taraftan fedakarlık beklemek diye bir şey olamaz. Olmaması da gerekir" ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi