İstanbul Gündemi

Çok konuşulacak faiz tahmini! ‘Ben yüzde...’

Habertürk'teki canlı yayında Gazetesi Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ege Yazgan, ekonomik politikada büyük bir değişim beklediğini söyledi. Yazgan’ın faiz tahmini gündem oldu.
Çok konuşulacak faiz tahmini! ‘Ben yüzde...’
Haberler / Güncel
16 Haziran 2023 Cuma 09:30

KKTC ve Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin konuya ilişkin 'sorularını' yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hazine ve Maliye Bakanımızın adımlarını süratle, rahatlıkla Merkez Bankası'yla atmasını kabullendik." sözleri bazı kesimler tarafından faiz artışı sinyali olarak yorumlanmıştı.

“EKONOMİ POLİTİKASINDA BİR DEĞİŞİM OLACAĞI SİNYALİ VERİYOR”

Habertürk'teki canlı yayına katılan Prof. Dr. Ege Yazgan, ekonomik politikada büyük bir değişim beklediğini söyleyerek "Seçimlerin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in getirilmesi ve Merkez Bankası'ndaki değişiklik, bize son iki yıldır uygulanan ekonomi politikasında bir değişim olacağı sinyali veriyor" diye konuştu.

“YÜZDE 30 CİVARI FAİZ ORANI BEKLİYORUM”

Faiz artırımıyla tüm sorunların çözülmeyeceğini belirten Yazgan, "Faizin yukarı çıkartılması bütün sorunların çözüleceği anlamına gelmiyor. Bu sadece bir başlangıç olacak. Ben doğrusu yüzde 30 civarı faiz oranı bekliyorum. Yani şuan 8,5 olan politika faizinin 21,5'luk bir artışla 30'a gelmesini bekliyorum" dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi