İstanbul Gündemi

COVID-19 VİRÜSÜNÜ YÜZDE 91 ORANINDA YOK EDEN FORMÜLÜ AÇIKLANDI!

Player yükleniyor...
Haberler / Sağlık
9 Haziran 2020 Salı 11:46

TÜKÜRÜK SALGISINDAKİ ACE-2 PROTEİNİ DAHA FAZLA

İtalyan araştırmacı Prof. Dr. Ezio Bombardelli, Covid-19 ve ACE-2 proteini arasındaki ilişkiye dikkat çekerek “Şimdiye kadar bilimsel yaklaşımlar; akciğerde bulunan ACE-2 proteini ve Covid-19 ilişkisi üzerine yoğunlaşmıştı. Yeni yapılan araştırmalar gösteriyor ki; ağız içerisindeki tükürük salgısında daha fazla ACE-2 proteini bulunuyor. Dolayısıyla; virüsün ilk kuluçka merkezinin ağız, tükürük ve boğaz hattı olduğu tespit edildi. Bu sayede virüse karşı ilk mücadelenin ağızda başlaması gerektiğini de keşfetmiş olduk” açıklamasını yaptı.

Aralarında Çin’in Covid-19’a karşı uyguladığı tedavi protokolü içerisinde yaygın olarak kullanılan ilaçların da dahil olduğu formülasyonların hastalar üzerindeki etkisi araştırıldı. 3 gün boyunca hastaların tükürüğünden alınan örnekler PCR metodu ile incelendi. Çalışmanın sonucuna göre; nar kabuğu içeren pastil formundaki ürünün yüzde 91 oranında koronavirüsü yok ettiği ispatlandı.

Prof. Dr. Ezio Bombardelli, kaydedilen bu yeni bilimsel gelişme ile koronavirüs pandemisinin toplumdaki bulaş riskinin çok önemli oranda azaltacağı kanaatini de dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi