Forumda İBB adına Orhan Demir ile Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin de birer konuşma yaparak Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul” vizyonunu paylaşacak.
Marmara Uluslararası Kent Forumu (Marmara Urban Forum-MARUF), 1 - 3 Ekim 2019tarihleri arasında Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Dünyadan ve Türkiye’den akademisyenler, belediye başkanları, STK temsilcileri, teknoloji kuruluşları ile kentlerin tüm paydaşları aynı platformda bir araya gelecek. 25 ülkeden 250 konuşmacı ve belediye başkanları, “Çözüm Üreten Kentler”i İstanbul’da konuşacak. Kentlere ilişkin birçok konunun uzmanlarca tartışılacağı forum kapsamında paneller, eş zamanlı oturumlar, söyleşiler, yuvarlak masa toplantıları, atölyeler, dinletiler, sergiler, yarışmalar ve teknik geziler düzenlenecek.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilecek foruma İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de destek veriyor. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte, İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir “Toplu taşımada etkin kurumsallaşma” oturumunda, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Yasin Çağatay Seçkin “Herkes için tasarım: Yaşanabilir Kamusal Mekanlar” oturumunda birer konuşma yapacak. Demir ve Seçkin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul” vizyonunu da anlatacak.
12 AYRI TEMA İLE ŞEHİRLERİN DÜNYASINA DERİN BİR BAKIŞ
İlk yılında geniş bir perspektif sunan MARUF; Çevre ve İklim Değişikliği, Şehir Teknolojileri ve İnovasyon, Ulaşım ve Hareketlilik, Kentsel Altyapı, Konut ve Yapılı, Çevre, Göç̧, Kent Ağları, Yerel Kalkınma, Sosyal Kapsayıcılık, Dayanıklılık, Kamusal Mekan ile Yönetişim temalarında detaylı bir bakış sunacak. Çeşitli nedenlerle yaşanan kriz ve insani hareketlilik durumlarında yerel yönetimlerin ve kentlerin rolünü̈ güçlendirmeyi amaçlayan MARUF; güvenli, kapsayıcı, dayanıklı ve sürdürülebilir kentleşme konusunda farkındalığın geliştirilmesini sağlamak hedefiyle yola çıktı. Daha yaşanabilir ve eşitlikçi kent dünyasının oluşumuna katkıda bulunmayı hedefleyen forum, kentler ve bölgeler arasındaki bilgi akışını sağlamayı, şehirler arasındaki ilişki ağlarını desteklemeyi amaçlıyor.
Forumun partnerleri arasında İBB’nin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, İKSV, UNDP Türkiye, İsveç Enstitüsü, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) ile Marmara Bölgesi‘nde yer alan birçok belediye, kalkınma ajansı ve üniversitenin yer alıyor. Etkinliğin yürütme ve danışma kurulunda Türkiye ile dünyadan pek çok yetkin isim bir araya geldi.