İstanbul Gündemi

Crea Center ilk etkinliğini Çekmeköy’de gerçekleştirdi

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Eylül 2022 Pazar 11:19

Yekta Kopan sanat, kitap ve yaratıcı endüstriler başlıklarından dem vurup, geçmiş ve günümüz edebiyat dünyasından örnekler vererek izleyicilerin aktif katılımıyla söyleşisini gerçekleştirdi.

“Sanat bize her çağda yeniden durup düşünme fırsatı veriyor”

Günümüzde 3H olarak isimlendirdiği “Hız, Hacim ve Haz” kavramlarının edebiyat ve yaratıcılığa etkileri hakkında örnekler veren Yekta Kopan, “Sanat; zaman durduran, durdurmasa da yavaşlatan veya sabitleyen bir olgudur. Sanat bize her çağda yeniden durup düşünme fırsatı veriyor. Örneğin 1946’da yaşanan bir olayı okuyarak o çağdaki feodal yapı, hayat standardı hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz” dedi. Pandemi döneminde kaleme aldığı “Bana Kuşlar Söyledi” isimli kitabında yer alan “Erimemiş Şekerler” öyküsünden bir pasajı katılımcılara okuyan Kopan, “Telaşsız bir şekilde öğrenin, paylaşın, buluşun, konuşun ve üretin” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi