İstanbul Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘erken seçim’ açıklaması!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
4 Ocak 2023 Çarşamba 14:52

Gündeme ilişkin değerlendirmelerini paylaşmak üzere AK Parti Grup Toplantısında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Erken seçim açıklaması!

Erdoğan, seçimin erkene alınıp alınmayacağı ile ilgili olarak "Kamuoyunda ne konuşulursa hepsi gündemimize girer" dedi.

İşte Cumhurbaşkanının açıklamalarından satır başları:

“Milletimiz sandık başına gittiğinde yalanlara bakmayacak. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey kendisi ve evlatları için kimin hizmet ettiğidir. Ne icraat ne vizyon konusunda bizimle yarışacak kimse görmedik. Gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimizden 2023 seçimlerinde son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz. 'Son defa' ifadelerimizi birileri yanlış anlıyor ha! Ben bu seçimle ilgili söylüyorum. Şimdi bu seçime yönelik bütün gayretimizi ortaya koyacağız ve bunu bu şekilde başaracağız.”

Müjdeler peş peşe

“Karadeniz gazını milli sisteme bağlama çalışmalarında sona yaklaştık. Doğalgaz rezervimizi 1 trilyon doları bulan 710 milyar metreküpe yükselttik. Madencilik ihracatımız 6 milyar doların üzerine çıktı. Bu sene enerjide Karadeniz gazının ilk fazını inşallah mart sonunda devreye alıyoruz. Orman köylülerimize müjde vermek istiyorum. Bu vatandaşlarımızın gelirlerini artırarak refah seviyesini yükseltmek ve hayat şartlarını iyileştirmek için yeni bir destek projesi hazırladık. Geçtiğimiz yıl 530 milyon lira olarak gerçekleşen köy ödemeleri için bu yıl 1,2 milyar lira tahsis ettik. Yaklaşık 200 bin vatandaşımıza verilen birim fiyatlarını yılın ilk 6 ayı için yüzde 50 artırıyoruz. Özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından kolay kalkmaları için asgari ücret desteğini 400 TL'ye yükseltme kararı aldığımızı paylaşmak istiyorum.”

“Milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz”

“Anayasa teklifi Meclis Genel Kurulunda 400'ün üzerinde oyla kabul edilirse biz önümüze gelen değişikliği onaylayıp yürürlüğe sokarız. 360'ın üzerinde, 400'ün altında Meclisten çıkarsa zaten Anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor. Böyle bir tablo oluşması halinde milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi