İstanbul Gündemi

Davutoğlu’ndan dikkat çeken paylaşım! ‘Türkiye’de yoksulluk...’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
20 Mayıs 2023 Cumartesi 15:15

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde yüzde 50+1 oy oranını hiçbir adayın alamaması nedeniyle cumhurbaşkanı seçimleri 2. tura kalmıştı.

DAVUTOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

“Değerli vatandaşlarım! Son videomda 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turun aslında bir seçim değil, bir referandum olduğunu vurgulamıştım. Statüko ile değişim arasında bir referandum. Sayın Erdoğan bugün beni teyit etti. Yaptığı açıklamada ekonomi politikalarının hiçbir değişikliğe uğramadan devam edeceğini ifade etti. Yani Erdoğan şunu dedi; şimdiye kadar neye alışmışsanız onu yaşayacaksınız. Neyi görmüşseniz onu tekrar bir film şeridi gibi önünüze koyacağız.”

“ÖNCE FRAGMAN GÖSTERİLDİ”

“Statükoyu savundu. Bu ne demek biliyor musunuz? Son 5 yıl içerisinde Sayın Erdoğan’ın yönetiminde ister damat bakanla, ister daha sonraki yetkililerle, ister son olarak Nurettin Nebati ile ülkeyi getirdiği ekonomik tablo derinleşecek, derinleşerek devam edecek demektir. Yani Türkiye Sudan, Zimbabve, Lübnan gibi iç savaş ya da gerilimler yaşayan ülkelerin düzeyinde bir enflasyonla muhatap olacak demek. Yani Türkiye, dünya ölçeğinde ülkeler arası rekabette çok geri kalacak demek. Yani Türkiye’de yoksulluk derinleşecek demek. Zaten takip ettiniz birinci turdan hemen sonra üç gün sonra kredi sistemimiz neredeyse durdu sizler kredi kartınızla nakit para çekemez hale geldiniz. Aslında bu bir fragmandı. Hani filmlerde önceden, bir ön fragman gösterilir ya, film hakkında bilgi sahibi olasınız diye. Önce bu fragman gösterildi. Öyle şartlar oluştu ki; kredi sistemi durdu. Kredi kartlarına nakit para çekemez hale gelindi. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu fragmanın devamı olan 29 Mayıs’taki gerçek filmde bankacılık sisteminin durması, kapalı ekonomiye, 70’li yıllardaki kapalı ekonomiye geri gidilmesi, tam anlamıyla sermaye kontrolü olması anlamına gelir.”

“BANKACILIK SİSTEMİNİN ÇÖKME RİSKİYLE BİLE KARŞI KARŞIYA KALIRIZ”

“Bir müddet sonra bankacılık sisteminin çökme riskiyle bile karşı karşıya kalırız. Yine birinci turdan hemen sonra ülkenin risk primi 700 puanın üzerine çıktı. Yani ülke şunu dedi; biz görüyoruz sizin yanlış giden ekonominiz ayrı rota üzerinde devam edecek. Seçimlerin ilk turundan önce düşen ülke risk primi şimdi yükselmişse emin olun Sayı Erdoğan’ın ‘ekonomi politikalarımız değişmeyecek’ ifadesinden sonra daha da yükselecek demek. Erdoğan, ben bu ülkeyi felakete sürükledim, uçurumun ucuna getirdim. Ama yetmez uçurumdan da aşağıya sürükleyeceğim diyor.”

“STATÜKO MU, DEĞİŞİM Mİ?”

“28 Mayıs’ta biz şahıslar arasında bir seçim yapmayacağız. ‘Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu?’ diye bir seçim ile karşı karşıya değilsiniz. ‘Millet İttifakı mı, Cumhur İttifakı mı?’ AK Parti mi, MHP mi, Cumhuriyet Halk Partisi mi, Gelecek Partisi mi, diğer parti mi?’ gibi bir tartışmayla da karşı karşıya değiliz. Statüko mu, değişim mi?”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi