İstanbul Gündemi

Dünya Çocuk Günü Sancaktepe´de düzenlenen etkinlikle kutlandı

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
5 Ekim 2016 Çarşamba 17:02

Mustafa Öncel Kültür Merkezi´nde gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan, Mehmet Ali Pulcu ve çok sayıda davetli katıldı.

Çocuklar arasında ortak duygu ve dilin oluşmasını, çocukların daha iyi şartlarda yetiştirilip geleceğe hazırlanması amacıyla Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan "Dünya Çocuk Günü" Sancaktepe´de bir dizi etkinlikte kutlandı. Sancaktepe Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile başlayan etkinlikte çocuk tiyatrosu kısa bir oyunu sahnelerken, çocuk yarışmaları, çocuk şarkılarından oluşan programda yapılan yarışmalar çocuklar tarafından ilgi ile izlendi.

Çocuğun en önemli temel haklarından birinin yaşam hakkı, diğerinin ise eğitim hakkı olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Erdem, dünyada huzur ve barışın temininin çocukların korunmasına ve iyi yetişmesine bağlı olduğunu söyledi. Aydınlık Türkiye´nin mimarları olacak genç kuşakların, kültürel, sportif, sanatsal ve bilimsel yönden iyi yetiştirilmeleri ve onların hayal ettikleri bir dünya için çalıştıklarını ifade eden Başkan Erdem, ?Yerelde hizmet veren bizler yavrularımızın 21. yüzyıla yakışır bir şekilde yetişmeleri, araştıran, sorgulayan, kendine güvenen, yeniliklere açık bireyler olarak geleceğe hazırlıyoruz. Çocukların hayal ettikleri bir dünya inşa eden bir belediyecilik anlayışıyla bölgemize hizmet ediyoruz? dedi.

Ülkemizdeki çocukların düzenli ve kaliteli eğitimi, sağlıklarının korunması kaliteli gelecek nesiller için önem arz ettiğinden de bahseden Başkan Erdem, ?Çocuğa, çocuk olma hakkının tanındığı, istismar ve hak ihlallerinin kalmadığı, çocuk yürekli bir dünya temennisiyle, tüm dünya çocuklarının Çocuk Günü´nü kutluyorum? şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından çocuklar tarafından sergilenen oyunlar ve yarışmaları ilgiyle izleyen Başkan Erdem, program sonunda çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi