Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmece Belediyesi ile Sabahattin Zaim Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilen konferansın açılışına, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcıları, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ile Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Konferans Başkanı Prof. Dr. Abdal Fettah El Awaisi katıldı.
“KUDÜS’Ü İŞGAL ETMEK DÜNYA DÜZENİNİ BOZMAKTIR”
Açılışta söz alan Prof. Dr. Yasin Aktay, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve Sebahattin Zaim Üniversitesi’ne teşekkür ederek, “Hepimiz Beytülmakdis’in yurttaşlarıyız. Kudüs’e dair bir ilgiyi bizler sürekli kılmak zorundayız. Bilgi demek sadece bir entelektüel bilgi yığını demek değildir. Hayatı, toplumu değiştirebilen bir ilim demektir. Değişime yol açan bir bilinç, iradeye dönmediği zaman kuru bir bilgi olarak kalır. Kudüs tüm İslam medeniyetlerini içinde barındıran bir modeldir. Kudüs’ü işgal etmek demek, dünyanın düzenini bozmak demektir” dedi.
“FİİLİ DUAMIZI RABBİM DUYSUN VE ORADAKİ ZULMÜ KALDIRSIN”
Mescid-i Aksa’nın yetim kalmasında dünyadaki Müslümanların payının büyük olduğuna değinen Temel Karadeniz ise, “Mescid-i Aksa ve Kudüs denildiği zaman gözleri yaşaran bir Cumhurbaşkanımız olduğu için çok şanslıyız. İlmi inancıyla yoğuran bir akademik kadroya sahip olduğumuz için de çok şanslıyız. Üzerimizdeki vebali kaldırmak için uğraşanların bu gayretini rabbim filli dua olarak kabul etsin ve oradaki bu zulmü bitirsin inşallah” diye konuştu.
SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ ‘KUDÜS ARAŞTIRMA MERKEZİ’ KURACAK
Prof. Dr. Mehmet Bulut da, Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin bu konudaki kararlığını vurgulayarak, Malezya Utara Üniversitesi ile ortaklaşa ‘Kudüs’le İlgili Araştırmalar Merkezi’ni kurma kararı aldıklarını belirtti. Prof. Dr. Abdal Fettah El Awaisi ise Kudüs meselesinin sadece Filistin halkına ait olmadığını dünyadaki her Müslüman’ı ilgilendirdiğini yineledi.
Ebu Hureyyat El Aksa (Kedilerin Babası) isimli sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşmalarını yapan protokol üyeleri program sonunda ise birbirlerine hediye takdiminde bulundu.
"Beytülmakdis Fetihlerini Anlamada Bilginin Rolü" konulu konferansa Malezya, Katar, Filistin, Cezayir, Endonezya, Ürdün, Mısır ve İngiltere gibi ülkelerden uluslararası üne sahip 50’den fazla akademisyen katılacak. Konferansta iki farklı akademik etkinlik hayata geçirilecek. Birinci etkinlik Beytülmakdis Çalıştayı adı altında, ikinci etkinlik ise 15. Beytülmakdis Uluslararası Akademik Konferansı adı altında düzenlenecek. Beytülmakdis etkinliklerine, İngiltere Beytülmakdis Çalışmaları Akademisi, Türkiye ISRA Vakfı, Malezya Utara Üniversitesi Beytülmakdis Çalışmaları Üstün Başarı Enstitüsü, Cezayir Hac Lahdar Batna Üniversitesi ve Filistin Yurtdışı Alimler Kuruluşu da destek veriyor.
|