İstanbul Gündemi

Ek MTV için kritik gün perşembe! Gözler Anayasa Mahkemesi’nde!

Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini perşembe günü esastan görüşecek.
Ek MTV için kritik gün perşembe! Gözler Anayasa Mahkemesi’nde!
Haberler / Güncel
25 Eylül 2023 Pazartesi 14:15

Anayasa Mahkemesi motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin hem iptali hem de yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruyu 28 Eylül Perşembe günü karara bağlayacak.

ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL EDER Mİ?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Tarkan Erdal açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “MTV’yi ödeyemeyenler Anayasa Mahkemesi kararını bekliyor. İptal başvurusu söz konusu olduğu için acaba Anayasa Mahkemesi iptal eder mi? Ödedikleri para iade alınabilir mi? O nedenle kamuoyu ödememe riski aldı. Şuanda kanun yürürlükte ve sizin bunu ödemeniz gerekiyor. 7 Eylül’e kadar süre uzatılmıştı ve o süre geçti. Ödemeyenlerin hukuki gerekçeleri var. Anayasa Mahkemesi kararı geriye yürümediği için acaba biz ödersek ödediğimiz bedeli iade alabilecek miyiz?’ sorusu oluştuğu için ödememeyi tercih ettiler” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi