İstanbul Gündemi

EMİNE ERDOĞAN'DAN MİSTİK IŞIK SERGİSİNE ZİYARET

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Mayıs 2015 Cumartesi 11:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyaretine eşlik eden eşi Emine Erdoğan, Küçükçekmece Belediyesi'nin de katkılarıyla Saraybosna'da açılan ‘Mistik Işık' başlıklı sergiyi gezdi.

T.C Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre Enstitüsü Başkanlığı ve   Küçükçekmece Belediyesi'nin işbirliği ile Bosna Hersek'te açtığı sergiyi gezen Emine Erdoğan, yazma eserler hakkında bilgi aldı. Kul ile Allah arasındaki mistik ilişkinin söz, yazı ve ritüel kalıplarına dökülerek anlatıldığı serginin açılışını yapan Emine Erdoğan, sergide bulunan eserleri büyük bir ilgiyle inceledi.

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise Erkan Doğanay'ın kuratörlüğünde açılan sergiyi gezerek Erkan Doğanay ve sanatçıları tebrik etti. Karadeniz, Küçükçekmece Belediyesi olarak Bosna Hersek ile kültür köprüsü kurmaktan dolayı çok mutluyuz. Kültür-sanat çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Mistik Işık” başlıklı sergi çeşitli  objeler” ve bu objelerden yola çıkılarak, dervişlere ait oldukça zengin semboller dilinin günümüzdeki karşılığını sunuyor. Mistik Işığı”nı çalışmaları ile aralayan çağdaş sanatçılar ise şunlar; Fahrünissa Zeid, Cevat Dereli, Erol Akyavaş, Balkan Naci İslimyeli, Ergin İnan, Mehmet Günyeli. Söz'den Yazı'ya, Yazı'dan Resme geçişin tematik ve sembolik izlerinin güncel yorumlarla günümüz sanat izleyicisinin algısına sunulduğu, Sufilikle ilgili Objeler, Halk Sanatı ve Çağdaş Sanat örneklerinin yer aldığı sergi 15 Haziran tarihine kadar gezilebilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi