İstanbul Gündemi

Emine Erdoğan’ın İklim Değişikliği ile mücadelesi devam ediyor!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
20 Eylül 2022 Salı 15:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın eşi Emine Erdoğan, ABD’nin New York kentindeki Türkevi binasında, 'Dünya Ortak Evimiz: İklim Kriziyle Mücadelede Sıfır Atığın Önemi' programında konuştu. Emine Erdoğan, ‘Bugüne kadar, sıfır atık konusundaki tecrübelerimizi paylaşmamız noktasında uluslararası birçok talep aldık, bu konudaki başarımız uluslararası toplumda büyük ilgi görüyor. Bu deneyimlerimizi isteyen her ülkeyle paylaşmaya hazırız ve Sıfır Atık Projesini küresel bir harekete dönüştürmek arzusundayız.’ dedi.

ERDOĞAN, ‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM’

Emine Erdoğan etkinlikte, katılımcıları sıfır atık konusunda farkındalığın artırılması için destek vermeye çağırarak, ‘Bu buluşmanın, müreffeh bir geleceğe açılacak kapıların vesilesi olmasını diliyorum. Sizleri de bu harekete destek vermeye ve Sıfır Atık Niyet Beyanını imzalamaya davet ediyorum. Gelin, insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük krizlerden biri olan iklim değişikliğiyle hep birlikte mücadele edelim.’ şeklinde konuştu.

‘DÜNYADA YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM’

Antonio Guterres ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Emine Erdoğan, ‘Kendisi, Türkiye’nin Sıfır Atık Projesini yakından takip ettiğini ve destek verdiğini belirtti. Bu görüşmeden çıkan sinerjiyle somut adımlar atma kararı alarak tarihi bir metne imza attık. İmzaladığımız Sıfır Atık Niyet Beyanının, dünyada yeni bir başlangıç olacağına yürekten inanıyorum.’ diye konuştu.

KULLAN AT DEĞİL, GERİ DÖNÜŞTÜREN GENÇLİK!

Emine Erdoğan, ‘2017’den bu yana, koyduğumuz her hedefi zamanından önce gerçekleştirdik. Yaklaşık 33.8 milyon ton geri kazanılabilir atığı işleyerek ekonomiye kazandırdık. 2019’da, Sıfır Atık Projemize Sıfır Atık Mavi’yi ekledik. Son 3 yılda Türkiye’de 154 bin ton deniz çöpünü toplayarak bertaraf ettik. Ayrıca yediden yetmişe, projemizi büyük bir şevkle sahiplenen, tabiata insana bahşedilmiş bir lütuf nazarıyla bakan Türk halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.’ Çevre konularında farkındalığı yüksek nesillerin yetişmesi için gerekli fikri altyapıların oluşturulması gereğine değinen Emine Erdoğan, kullanıp atan değil, geri dönüştüren bir gençliğin yetişmesi gerektiğini vurguladı.

GUTERRES‘E HEDİYE

Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres‘e kot atıkları ile yapılan bir portresini armağan etti.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi