İstanbul Gündemi

Erzurumlular Cerebral Palsy’ye karşı bilinçlendi

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
16 Mayıs 2022 Pazartesi 15:28

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı-Cerebral Palsy Türkiye, bilinçlendirme çalışmalarına Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediğin seminerlerle devam ediyor. Aileye ve uzmana yönelik olarak iki farklı oturumda gerçekleşen seminerler Erzurumlular tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Seminerlere 50 aile ve 66 uzman katılım sağladı.

Psikolojik ve eğitimsel sorunlar üzerinde duruldu

Seminerlerden birinde bu alanda çalışan uzmanlara, nörolojik, ortopedik, pedagojik, fizyoterapi ve özel eğitim alanlarında yeni yaklaşımlar aktarılırken bir diğer seminerde Cerebral Palsy’li çocukların ailelerine yönelik olarak ise ortopedik, ürolojik, psikolojik ve eğitimsel sorunlar üzerinde duruldu.

Ailelere rehber niteliğinde aydınlatıcı bilgiler verildi

Ailelere yönelik düzenlenen “Çocuğum İçin Ne Yapabilirim?” panelinde, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye ve Akademik Kurul Üyeleri; Serebral Palsive Epilepsi, Ne zaman nerede ameliyat?, Cerrahi Sonrası Rehabilitasyon Süreçleri, Serebral Palsi’de Genito - Üriner Problemler, Serebral Palsi’li Bireyin Sosyal Becerilerini Destekleme, Serebral Palsi’de Ağız ve Diş Sağlığı, Serebral Palsi’de Tanılama ve Müdahale Sürecinde Ailelerin Yaşadığı Deneyimler konularında ailelere rehber niteliğinde aydınlatıcı bilgiler verdi.

En güncel bilgilere hakim olması sağlandı

Uzmanlara yönelik olarak düzenlenen seminerin ikinci bölümünde ise; Serebral Palsi’de Genel Tedavi, Her SP Neden Farklıdır? SP ve Genetik, Serebral Palsi’de Ortopedik Yaklaşımlar, Serebral Palsi’de Botox Kullanımı, Serebral Palsi’de Genito-Üriner Problemler, Serebral Palsi’de Güncel Fizyoterapi Yaklaşımları, Serebral Palsi’li Bireyin Sosyal Becerilerini Destekleme, Okul İklimi ve İnterdisipliner Yaklaşım gibi konulara değinilerek katılımcı uzmanların konuya yönelik en güncel bilgilere hakim olması sağlandı.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi