İstanbul Gündemi

ESKİ CHP İSTANBUL İL BAŞKANI CEMAL CANPOLAT İFADE VERDİ

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
2 Aralık 2020 Çarşamba 10:08

4 Haziran 2016’da, dönemin CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulunan Cemal Canpolat, Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu ile birlikte Yassıada’nın imara açılmasını protesto etmiş ve adaya yaptıkları ziyarette yaptığı açıklamada “Yassıada’yı tahrip edenler, adanın doğasını bozanlar, başta TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu olmak üzere onun firması, onun şirketidir. Genel başkanımız TOBB’da demokrasi konusunda, laiklik konusunda sesinizi çıkarmıyorsunuz dediğinde, niçin çıkarmadıkları burada ortaya çıkmıştır. Hisarcıklıoğlu, iktidar yalakalığından dolayı 12,5 milyon oy alan ana muhalefet partisinin genel başkanına demokrasi dersi vermeye kalktı. Çünkü burası TOBB başkanına peşkeş çekilmiştir” demişti.

'BU BİR SOPA GÖSTERME DAVASIDIR'

Aradan geçen 4 yılın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının çağrısı üzerine Çağlayan Adliyesine giderek savcıya ifade veren eski CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

'Bu dava, niteliği ne olursa olsun bir Cemal Canpolat davası değil, CHP‘lilerin, halk için kent için ve kentin geleceği için mücadele eden, doğruları söyleyen herkese aslında bir ‘Sopa gösterme‘ davasıdır” diyen Canpolat, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi.

“Yassıada yeşildi, doğa katledildi. Yassıada tarihi olarak değerli bir ada. Osmanlı‘nın tarihi eserlerinin olduğu, tarihi camilerin olduğu bir ada. Yassıada, mercan balıklarının yatağı. Yassıada‘da büyük acılarımız da var. Adnan Menderes ve arkadaşlarının kemikleri sızladı. Yassıada‘nın adı Adnan Menderes adası olmalıydı. Biz Yassıada‘da yeşili, doğayı savunduk; İstanbul’un değerlerini savunduk. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu‘nun TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu‘na karşı sözlerinin rövanşı olarak bu soruşturma açıldı. Kılıçdaroğlu‘nun TOBB‘u eleştirerek ‘TÜSİAD kadar yürekli olamadınız’ demesi üzerine, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu‘nun verdiği tepkiyi hatırlayın. Bugün yağmacılığa karşı ifade verdik.”

Çağlayan Adliyesi’nde ifade veren Canpolat’a, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, PM Üyesi Eren Erdem, İstanbul eski İl Sekreteri Hakkı Sağlam, eski İl Başkan Yardımcıları İsmail Polat, Nurkemal Çalışkan, Muharrem Çatalkaya, Muhterem Aktaş, Serdar Bayraktar, Tahsin Epli, eski İl Disiplin Kurulu Başkanı Av Deniz Güneş, Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, Avcılar eski Belediye Meclis Üyesi Ali Oral eşlik etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi