İstanbul Gündemi

Galatasaray dev maça hazır

Player yükleniyor...
Haberler / Spor
16 Mart 2022 Çarşamba 13:36

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu‘nda yarın, 0-0‘lık ilk maçın rövanşında Barcelona‘yı konuk edecek olan Galatasaray‘da teknik Domenec Torrent ve Taylan Antalyalı, basının karşısına geçti.

“Görev bölgemden memnunum”

Taylan Antalyalı, 'Barcelona orta sahasında tüm oyuncular kaliteli. Sergio Busquets daha tecrübeli. Ellerindeki en iyi kadroyla çıkacaklardır. İlk maçtaki mücadelemizi sahada gösterip, iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Barcelona, Avrupa‘nın en büyük kulüplerinden bir tanesi. Ancak Avrupa Ligi‘nde bu turdan olan bütün takımlar güçlü. Turu geçersek, en az Barcelona kadar zorlu rakipler var. Galatasaray‘da 3. senem. Birçok pozisyonda oynadım. İlk zamanlar forvet bile oynadım. Stopere de geçmiştim. Nerede görev verilirse, en iyisini yapmaya çalışıyorum. Galatasaray kariyerimin büyük bölümünde savunma önünde oynadım. Şu anda görev bölgemden memnunum' diye konuştu.

“Ne varsa o, değiştirebileceğimiz bir şey yok”

“Benim için bir maçı kazanmanın en iyi yolu, bir önceki maçı kazanmaktır” diyen Torrent, “Bu da Beşiktaş maçıydı. Eğer Beşiktaş‘a karşı kaybetmiş olsaydık, bana şunu sorardınız: ‘Neden daha iyi bir takımla oynamadınız?' Yenileme antrenmanları yaptık, bugün bütün takım birlikte antrenmana çıkacak. Normal bir hafta değildi, bu yüzden Beşiktaş maçında da yorgundu oyuncular. Barcelona maçından sonra İstanbul‘a gelemedik, İzmir‘de antrenman yapmak durumunda kaldık. Pazar günü geldik, pazartesi maç vardı. Oyuncular fiziken inanılmaz çalıştılar ama inanılmaz bir efor da sarf etmeleri gerekti. Yarın da 90 dakika mücadele etmek için çalışıyoruz. Barcelona‘dan sonra 2 gün içerisinde hem yolculuk yapmamız gerekecek hem maça çıkmamız gerecek. Ne varsa o, değiştirebileceğimiz bir şey yok” dedi.

“Dünyanın en iyi 5 takımından birisi”

Barcelona gibi bireysel olarak çok kaliteli bir takıma karşı oynamanın farklı bir şey olduğunu dile getiren İspanyol çalıştırıcı, 'Ama bizim amacımız mutlaka bir üst tura yükselmek. Oyun anlayışımız da buna odaklanmış şekilde olacak. Türkiye‘de Barcelona‘yı yeterince tanımayan insanlar, bizimle oynadıktan sonraki maçta bir kez daha rakibine 4 attı. Bizim takımımızın Barcelona‘ya karşı yaptığı mücadeleyi adil bir şekilde değerlendirmek gerekiyor. Daha önceden de söylediğim gibi, Barcelona şu anda dünyanın en iyi 5 takımından birisi' ifadelerini kullandı.

“Taraftarımızın desteğiyle istediğimiz sonuca ulaşacağımıza inanıyorum”

Sarı-kırmızılı taraftarların kendilerine çok yardımcı olduğunu kaydeden Torrent, 'Hiçbir zaman yüzde olarak konuşmuyorum, olasılıklar var. Tabii ki de bizim kendi sahamız olduğu için, taraftarımız bize çok yardımcı oluyor. Beşiktaş‘a karşı olan maçta da, son 15 dakikada takımın zorlandığı anlarda bize çok yardımcı oldular. Yarın da mutlaka ki bize çok destek verecekler. Her zaman söylüyorum, onlar bizim yanımızda olduğunda çok daha güçlü oluyoruz. Barcelona için zor olacak bir maç ayarlamaya çalışıyoruz. Ama mükemmel olmak gerekiyor savunmada. Daha sonrasında gol atma şanslarımız mutlaka olacak. Ama Barcelona‘ya karşı oynadığınız maçlarda, ilk andan itibaren iyi oynamak gerekiyor. Daha sonrasında bazı fırsatlardan faydalanmamız gerekecek. Bizim taraftarımız çok güçlü. Taraftarımızın özellikle kötü anlardaki desteğiyle bu bölümleri atlatabiliyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz, yarın da taraftarımızın desteğiyle istediğimiz sonuca ulaşacağımıza inanıyorum' şeklinde konuştu.

“Bu maç bizim için final gibi”

Maçta nasıl bir taktik anlayışla sahada olacaklarıyla ilgili bilgi veren Domenec Torrent, 'Tabii ki de açık oyun Barcelona‘ya karşı çok akıllıca olmayacaktır. Bizim takım olarak birlikte hareket etmemiz çok önemli. Bireysel oynama kalkarsak başımız belaya girebilir. Barcelona‘ya karşı ilk maçtaki gibi oynamayı düşünüyoruz. Bu maç bizim için final gibi' diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi