İstanbul Gündemi

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi ön elemedeki muhtemel rakipleri netleşti

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray’da gözler Şampiyonlar Ligi’ne çevrildi. Sarı-Kırmızılıların kaç ön eleme oynayacağı belli oldu.
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi ön elemedeki muhtemel rakipleri netleşti
Haberler / Spor
8 Haziran 2023 Perşembe 18:50

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kaç ön eleme oynayacak? Galatasaray'ın muhtemel rakipleri kimler? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

GALATASARAY'IN ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARI NE ZAMAN?

Serie A'da Inter'in ilk dörde kesinleşmesi Galatasaray'a yaradı. Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turundan itibaren yer alacak. Galatasaray'ın bu süreçte 4 yerine 3 takımı elemesi gerekecek. Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için ilk olarak 25-26 Temmuz'da sahaya çıkacak.

GALATASARAY'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ KİMLER?

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndaki muhtemel rakipleri netleşmeye başladı. Gheorge Hagi'nin çalıştırdığı Farul Constanta'nın yanı sıra Albert Riera yönetimindeki Olimpija, sarı-kırmızılıların muhtemel rakipleri arasında. İsrail'den Maccabi Haifa, İsveç'ten Hacken, Azerbaycan'dan Karabağ, Macaristan'dan Ferençvaros, Polonya'dan Rakow Czestochowa, Kazakistan'dan Astana, Slovakya'dan Slovan Bratislava, Belarus'tan BATE Borisov, Litvanya'dan Zalgiris ve Moldova'dan Sheriff, Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasında yer alıyor.

GRUPLARA KALIRSA ÇILGIN GELİR ELDE EDECEK

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turlarını geçmeyi başarıp Devler Ligi'nde gruplara kalması durumunda çılgın bir gelirin sahibi olacak. Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda yer aldığı için 15 milyon 640 bin euroyu kasasına koyacak.

AVRUPA LİGİ'NDE TÜRK TAKIMI YER ALMAYACAK

Süper Lig kulüplerinin geçtiğimiz yıllarda gösterdiği başarısız performanstan ötürü şampiyonun yanı sıra Avrupa kupalarına hak kazanan diğer takımlar da etkilenecek. UEFA Avrupa Ligi'nde gelecek sezon herhangi bir Türk takımı yer almayacak. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turlarında rakiplerine karşı başarısız olursa UEFA Avrupa Ligi'nde belirli eleme veya play-off turlarına katılım sağlayabilecek.

KONFERANS LİGİ'NDE 3 TAKIMIMIZ OLACAK

UEFA'nın en prestijli üçüncü organizasyonu olan Konferans Ligi'nde ise 3 Türk ekibi yer alacak. Süper Lig 2 ve 3'üncüsünün yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu bu organizasyonda temsil edilecek. Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'nı şampiyon tamamlaması halinde Süper Lig'i 4'üncü sırada tamamlayan takım UEFA Avrupa Konferans Ligi bileti alacak.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi