İstanbul Gündemi

Gaziosmanpaşa’da yeşil alanlar artıyor

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Temmuz 2022 Cumartesi 12:08

Gaziosmanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yeşil alanların bakımı, iyileştirilmesi, yazlık çiçek dikimi ve ağaçlandırma çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor. Vatandaşların özellikle yaz aylarında dinlenmek ve güzel vakit geçirmek amacıyla ziyaret ettiği park ve yeşil alanlara mevsimlik çiçekler dikiliyor.

Binlerce çiçek toprakla buluşuyor

İlçedeki parklar, yeşil alanlar ve caddelerdeki orta refüjlere daha güzel ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla mevsimlik çiçek, gül ve çalı dikimi yapılıyor. Çimlerin yaz aylarında daha canlı görünmesi ve sağlıklı büyümesi için yeşil alanlarda düzenli olarak gübreleme çalışması gerçekleştiren ekipler, yabani otları da temizliyor.

Parklar baştan aşağı yenileniyor

Çocuk parklarına yenilerini eklemek için uygun alanlar tespit ederek, projelendirme çalışmalarını sürdüren Gaziosmanpaşa Belediyesi, mevcut parkları da baştan aşağı yeniliyor. Yenileme çalışmaları kapsamında parklarda zemin döşemelerinin tamiri yapılıyor. Yıpranmış veya kırık durumda olan duvarlar, ferforjeler ve banklar tamir edilerek, boyanıyor. Çocuk oyun gruplarının ve fitness aletlerinin onarımını ve boyamasını yapan ekipler, kullanıma elverişsiz olanları da yenileriyle değiştiriyor. Parklarda yeni peyzaj alanları oluşturulurken, yeşil alanlara çiçek ve çalı dikimi yapılıyor.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi