İstanbul Gündemi

GELECEK PARTİSİ KAĞITHANE'DEN KAĞITHANE BELEDİYESİ'NE ÇAĞRI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
26 Mayıs 2021 Çarşamba 13:42

Konuyla alakalı yazılı bir açıklamada bulunan İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabında; Sanatçılar hassas ruha sahiptir. Toplumun vicdanının sesini duyan, duyuran;  hisseden ve hissettiren yüreklerdir” diyerek açıkça çağrıda bulunan Karadağ, ‘Kağıthane Belediyesini de sanatçılarımıza katkı sunmaya çağırıyoruz” dedi. 

‘SANATÇILAR, SADECE VERGİ SAYMANI OLARAK GÖRÜLDÜ’ 

Yazılı açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı: “Kimi bir resme sığdırır kainatı, kimi bir notaya veya milyonlarca kelimenin anlatamadığını bir ezgide buluşturur. Bütün geçimini sanatı ile sağlayan bu güzel ruhlar, yıllarca ve özellikle pandemi sürecinde devlet tarafından görünmez ilan edildi. Hiç bir sosyal hakka sahip olmadan, adeta sadece bir vergi saymanı olarak görüldü. 

Maalesef şu dönemde evine ekmek götürmek için, enstrümanını satmak zorunda kalmış olanlar var. Üstelik ekstra kendini ifade edebileceği, geçimini sağlayabileceği bir alanı daha yok. Yitip giden nice yetenekli ruhlar, geride gözü yaşlı sevdikleri, resimler fırçasız ve şarkılar-şiirler-enstrümanlar öksüz kalmasın!

‘SANATÇILAR ACI VE SEFALET İÇİNDE ÇARESİZLİKTEN ÖLMESİN’

Yaşadığımız şu dönemin sıkıntılarını, mutluluklarını hiçbir beklenti olmadan gelecek nesillere anlatacak bu insanlar yoksa bu dönem tarihte “karanlık bir evre” olarak kalır. Unutmayalım siyaset, bürokrasi ve hatta ailemiz bize sorunlarımızı anlamadan, dinlemeden sanatçılar bizi dinler sorunlarımızı anlar ve tarihin kaydına geçirir. Sanat ve sanatçılar için daha fazla devlet katkısı talep ediyoruz. Kağıthane Belediyesini de buna katkı sunmaya çağırıyoruz” 

GÖKSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi