İstanbul Gündemi

Gizem Terzi ile Pazar söyleşisi

Player yükleniyor...
Haberler / Kültür-Sanat
18 Nisan 2021 Pazar 19:47

Arka Sokaklar‘ın kadrosuna Sinem karakteri ile dahil olan Gizem Terzi ile diziden, pandemiden, danstan bahsettik. Daha küçük yaşlarda sanatın içinde olmaya karar Gizem bize kendi yolculuğunu anlattı. 

Merhaba Gizem. Bize oyunculuk serüveninden bahseder misin?

Oyunculuk serüveni benim içimde ilk kaç yaşında başladı hatırlayamıyorum ama çok net hatırladığım, beni bu yol üzerinde hayatı anlamaya çeken anılarım var. Sanırım ilk olarak izlediğim tiyatro oyunları ile başladı. Annem beni hafta sonları tiyatroya götürürdü. Her seferinde fuayede asılı duran afişlere bakıp ben de o afişlerde olacağım, o oyunlarda oynayacağım diye kendime söz verdiğimi hatırlıyorum. Daha sonrasında ilkokul öğretmenim okulda ‘GREASE‘ müzikali yapacağız ve bunu senin için yapıyoruz dedi. Her şey çok boyutlu anlamlar kazanmaya başlamıştı. Bir de şöyle düşünün, liseye kadar her gün çıkıp Andımız‘ı okumak isteyen bir çocuk olabilir mi? Ben her gün çıkıyordum. Daha da küçükken oyuncak bebeklerimi dizip, gece lambasını kendi üstüme doğru çevirip, onlara ya bir şeyler anlatırdım ya da dans ederdim... Ya da dans ederek bir şeyler anlatırdım ama elime tarak alıp şarkı söylemezdim. Ne zaman ki hayatta beni en çok eğlendiren ve heyecanlandıran oyunun işim ve yaşam biçimim olabileceğini fark ettim o andan sonraki her anımı bunu gerçek kılabilmek için yaşadım. Yani o kesişim noktası benim tutunduğum yer oldu.

Pandemi süreci nasıl geçiyor?

Bir günüm malumunuz pandemi şartları dâhilinde hepimiz kadar değişim gösterdi ama değişmeyen rutinlerim; kalkar kalkmaz buz gibi suyla yüzümü yıkamak ve kahvemi yapmak ki bu ikisi kendi içinde sıralama olarak değişim gösterebiliyor. Müziğimi açıp biraz ayıldıktan sonrada son iki senedir hayatımda var etmeye çalıştığım ve bu anlamda çok yol aldığım nefes çalışmam var. Buradan sonrası her bir gün kendi içinde farklılıklar gösteriyor. Set olduğu günler bütün odağım set. Ona göre uyuyor, ona göre uyanıyorum. Beslenme düzenim sete göre oluyor. Set olmadığı zamanlarda yeni kitaplar, yeni yönetmenler keşfetmeyi seviyorum. Sevdiğim yönetmenlerin diğer işlerini araştırmak, filmler hakkında yazılar, eleştiriler okumak, mutlaka pilates, balkonumda ikamet eden altı kedinin beslenmesi, temiz havada yürüyüş, fırsatım varsa dans etmek, yeni müzikler keşfetmek, okumak ve gün içi mutlaka arkadaşlarımla konuşmak günlük aktivitelerim arasında diyebiliriz. Bir de bu sene çiçek bakmayı, toprakla uğraşmayı öğrendim. Bir sürü kaktüsüm var. Bazı günlerde ise saatlerce yazmak.. 14 yaşında bir kız kardeşim var, Elif; her gün onu arayıp saçmalamak da rutinlerim arasında.

Son olarak Arka Sokaklar’da Sinem karakterine hayat veriyorsun? Karakterini anlatır mısın?

Sinem karakteri; bilişim ve siber suçlar üzerine eğitim almış bir komiser yardımcısı. Ne kadar gözü kara, çalışkan, köklü bir birimin içinde olduğunun farkında ve elinden geldiğince onların sahadaki ve saha dışındaki zor görevlerini hafifletmeye çalışıyor. Ekibe nasıl faydalı olabileceğini her vakada araştırıp kendini geliştiren, olduğu yeri, ekibini seven, kendi dünyasında mutlu ve hayata karşı, işine karşı hevesli bir kadın. Sinem‘ in nelerle sınanacağını ve hikâyesinin nereye evrileceğini ben de çok merak ediyorum.

Pandemi sürecinde çekimler nasıl geçiyor?

Yapımın aldığı önlemler dışında oyuncuların, ekibin çok hassas davrandığı bir sürecin içindeyiz. Tabii ki zor geçen durumlar söz konusu ama günün sonunda birbirini sağlığını düşünen bir ekibin içinde olduğunu bilmek güven veriyor lakin virüs yapısı gereği çok öngörülebilir şartlar altında değil, biz de her ne kadar dikkat etsek de tam anlamı ile izole olmak söz konusu değil. Dilerim bir an önce çok daha sağlıklı ve huzurlu, sosyal günlerimize geri döneriz.

Pandemi süreci bittiğinde yapacaklarının listesini yaptın mı? Neler yapmak istersin?

Dostlarıma bol bol sarılmanın dışında, dans eğitimime devam etmek önceliğim olacak.

Oynamayı hayâl ettiğin roller var mı?

Olmaz mı? Ki zaten çok şükür ki hayallerimi yaşıyorum.. Her anımdan öğreniyor ve besleniyorum. Üstüne bir de dilerim ki hayal etmeye yetemeyeceğim rollerle kesişeyim.. Keşişeyim ki her ne ile ise sınavım, kavgam, sevdam.. Öğreneyim...

Profesyonel olarak Tango ile ilgileniyorsun. Tangonun hayatındaki yerini anlatır mısın?

Bu soruyu sadece Tango parantezi içinde yanıtlamaktansa, dans başlığı altında değerlendirmeyi tercih ederim.

Dans; hayatta bedenim ile zihnimin bir olduğunu hissettiğim, anda olduğum, kendimi en iyi ifade ettiğimi düşündüğüm yer. Takdir edersiniz ki ‘elma‘ kelimesi ‘elma‘nın kendisi değildir.. Sözler çoğu zaman yetersiz ya da eksik kalır.. Hepimizin kendini ifade etme biçimi farklıdır. Kimimiz onunla tanışır, kimimiz arar.. Bunun daha iyisi ya da daha kötüsü yoktur. Ben kendi adıma şanslı olduğumu düşünüyorum. Benim ifade biçimim dans. Kendi dünyamın içinde tüm dünya ile ilişkilenme biçimim. Anlatımım soyut ile somut arasında kalıyor. Şöyle örneklendireyim. Hepimizin yaşamında kendini anlatamadığı, anlaşılmadığımızı, kendimizin bile ne yaptığını ne hissettiğini anlamakta zorlandığı durumlar olmuştur. Heh‘ işte ben o anlarda, insanlara/kendime “Bir saniye konuşmaya ara versek ve ben sana dans ederek anlatsam... Bak o zaman olacak!” diyebilsem. Herkes beni, herkes birbirini anlayabilecekmiş gibi geliyor.

Kendini ekranda izlerken ne hissediyorsun?

Öğreniyorum, empati kuruyorum, anlamaya çalışıyorum, yol alıyorum. Bende olana olmayana, dönüşene tanıklık ediyorum, oyun kuruyorum, oyuna dâhil oluyorum ve tüm bunlar olurken bütün içinde tek, kendinde bütün olmaya giden yolda hayatla ve kendimle dans ettiğimi hissediyorum.

Hande Yöremen - İstanbul Gündemi

[email protected]

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi