İstanbul Gündemi

Gözyaşları eşliğinde kararını açıkladı! Barış Yarkadaş mesleği bıraktı

CHP’deki kurultay öncesi Özgür Özel’in kazanması halinde mesleği bırakacağını açıklayan Barış Yarkadaş, TV100'de Gürkan Hacır'ın programına katılarak mesleği bırakıp bırakmayacağı konusuna açıklık getirdi.
Gözyaşları eşliğinde kararını açıkladı! Barış Yarkadaş mesleği bıraktı
Haberler / Güncel
7 Kasım 2023 Salı 10:49

TV 100'de Kübra Par'ın programında CHP kurultayıyla ilgili iddialı sözler söyleyen Yarkadaş "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" ifadelerini kullanmıştı.

YARKADAŞ’IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

"Twitter'da konuşulan videom 29 milyon izlenmiş. Çok sayıda 'İstifa etme' mesajları geldi. Kübra Par'ın programında Eylül'ün başıydı. Özgür Özel ile ekrem İmamoğlu henüz anlaşma yapmamıştı. Özel'in kazanacağı konuşulmuyordu. Ben de seçimlere kadar Kılıçdaroğlu ile devam edilmesini istiyordum. Özel'e yönelik eleştirilerim vardı. Kılıçdaroğlu'na haksızlık yapılmaması için desteklediğimi açıkladım. Kendisine hiçbir talep ve beklentim olmadığını söyleyerek destekledim. Kübra Par sordu ben de 'Kazanırsa mesleği bırakırım' dedim. Özel kazandıktan sonra dolaşıma sokuldu. Bütün medya haber yaptı."

"KAMUOYUNA VERDİĞİM SÖZÜ TUTUYORUM"

"Uzun yıllardır gazetecilik yapıyorum. Gazetecilik dışında hiçbir gelirim yok. Gazeteciliği herhangi bir meslek olarak görmüyorum. İktidarı denetleyen, kamu adına soru soran bir meslek olarak görüyorum ve kamu görevi yaptığımı düşünüyorum. Halkın çıkarlarını gözetiyorum. Programda iddialı bir söz ortaya koydum. Kazanacağına inanmıyordum. Kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum. 23.49 itibariyle sizlerin huzurunda söz verdiğim üzere karakterim gereği aktif gazeteciliği bırakıyorum. TV100'ün Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer ile de görüştüm. Artık haber yazmayacağım. Değer 'Yanlış bir karar aldın bunu kabul etmiyoruz. Biz aktif gazetecilik yapmasan da siyasi fikirlerinden faydalanmak istiyoruz. O yüzden sizi bu çatının altında görmek istiyoruz" dedi. Daha sakin kafayla düşünmemi, siyaset yorumcusu olmamı istediler."

"TEKLİFİ TEKRAR DEĞERLENDİRECEĞİM"

Bu şu demek değil ben gazetecilik yaparak yaşamımı sürdüren bir insanım. Yarın elime bir yolsuzluk, işkence dosyası, kamuyu ilgilendiren bir dosya gelirse araştırmacı kimliğimle Twitter'da yazarım. TV100'ün bu teklifini değerlendireceğim sabah tekrar konuşacağım."

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Canlı yayında açıkladığı kararın ardından duygusal anlar yaşayan Barış Yarkadaş gözyaşlarını tutamadı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi