İstanbul Gündemi

HEPSİBURADA’DAN GİRİŞİMCİ KADINLARA DESTEK

Player yükleniyor...
Haberler / Ekonomi
20 Ağustos 2020 Perşembe 16:52

 

 

Kadınlara ek hiçbir yatırım yapmadan e-ticarette kendi işlerini kurma ve büyütme fırsatı sunan programa başvuran ve mağaza açan kadın girişimci sayısı, sunulan özel avantajlarla bu dönemde %140’a varan artış gösterdi. Ayrıca Hepsiburada iş ortakları arasında kadın girişimcilerin oranı %25’e yükseldi.

 

Dengeli bir ekonomik büyümede kadın girişimcilerin ve istihdamının önemine inanan Hepsiburada, Mayıs 2017’de başlattığı Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programına, 72 ilden yaklaşık dokuz bin kadın girişimci dahil oldu; bu sayede girişimci kadınlar bir önceki yıla göre işlerini 66 kat büyüttü.

 

Kadınlara sunulan ek avantajlarla, ilave hiçbir yatırım yapmalarına gerek kalmadan dijital ekonomiye katılmalarını sağlayan bu program öncesinde Hepsiburada iş ortakları içinde kadın oranı yüzde 6 iken, pandemi dönemiyle de birlikte sunulan avantajlı fırsatlardan yararlanan, mağaza sahibi girişimci kadınların oranı yüzde 25’e yükseldi. Sadece Mart-Haziran 2020 döneminde programa başvuran ve pazaryerinde mağaza açan kadın girişimci sayısında %140’a varan artış yaşandı. Hepsiburada’da girişimci kadınlar başta Anne-Bebek-Oyuncak, Doğal ve Organik Gıdalar, Kişisel Bakım, Ev Dekorasyonu, Takı & Aksesuar, Moda & Tasarım kategorileri olmak üzere 19 ana kategoride satış yapıyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi