İstanbul Gündemi

İBB Başkan Adayı Birol Aydın’dan çok net sözler! ‘Ant olsun bu rantı, bu peşkeşi...’

İstanbul’un mevcut nüfusu taşımakta zorlandığını ve tek çarenin bu nüfusun azaltılması olduğunu savunan Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın, “İstanbul coğrafyası bu kadar yükü taşıyamaz” dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Politika
29 Şubat 2024 Perşembe 17:07

Mevcut nüfusun İstanbul tarafından taşınamayacağını ve Kanal İstanbul’un bu nüfusa ek 5-10 milyon daha ekleyebileceğine dikkat çeken Birol Aydın, “ant olsun bu rantı, bu peşkeşi imkan ve fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“BU PROJEYİ İSTANBUL’A GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEYEN ANLAYIŞA ANT OLSUN İZİN VERMEYİZ”

Kanal İstanbul projesine de karşı çıktıklarını söyleyen Aydın, “Memleket İsterim projesi... İstanbul’un kalıcı kentsel dönüşüm, çevre dönüşümü, otopark ve ulaşım sorununu çözmenin yolu İstanbul’un nüfusunu azaltmaktan geçer. Ultra, cafcaflı, fantezi sözlerle olacak bir şey değildir. Bu coğrafya, Allah’ın bu millete bahşettiği İstanbul coğrafyası bu kadar yükü taşıyamaz. Bak sözün burasında bir şey daha söylüyorum. Altını çizerek söylüyorum. Bu yükü, bugünkü nüfusu bile taşımakta zorlanan İstanbul’a, yeni 5-10 milyon nüfusu getirecek olan İstanbul Kanalıyla ilgili olarak ant olsun bu rantı, bu peşkeşi imkan ve fırsat vermeyeceğiz. Sayın Murat Kurum adam gibi çıkacak Kanal İstanbul projesinin arkasında mı değil mi söyleyecek. Çünkü biz bu projeyi İstanbul’a gerçekleştirmek isteyen anlayışa ant olsun izin vermeyiz” şeklinde konuştu.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi