İstanbul Gündemi

İBB İstanbul’un uç mahallelerine doğalgaz götürüyor

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Eylül 2022 Çarşamba 12:29

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Çatalca’nın Yalıköy mahallesi sakinlerini daha temiz, daha konforlu bir yaşama kavuşturdu. Çatalca Yalıköy Mahallesi İlk Doğal Gaz Verme Töreni, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve İGDAŞ Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

12 km uzaktan hat çekildi

Çatalca’nın Yalıköy mahallesini temiz ve konforlu enerjiye kavuşturmak için kâr amacı güdülmedi ve hiçbir yatırım masrafından kaçınılmadı. Mahalleye 12 km mesafe uzaklıktaki Karacaköy‘den imalat yapılarak doğal gaz hattı çekildi. Orman sayılan alanda kalan proje güzergahı için gerekli izinler alındı. Bölgede 30 km PE hat, 500 adet servis kutusu montajı ve beş noktada yapılan yatay sondajlar ile dere geçişleri tamamlanarak gaz verildi. Böylece, günümüzün en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen ısınma ve sıcak su sıkıntıları giderildi. Bunun yanında kömür kullanımı azalacağından daha temiz ve konforlu bir yaşam sağlandı. Projenin kullanıcı sayısı bin 100 hane olarak belirlendi.

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi