İstanbul Gündemi

İBB MECLİSİ’NDE OY BİRLİĞİ İLE ALINAN KARARLAR SEVİNDİRDİ

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
18 Aralık 2020 Cuma 15:31

Sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarını kullanmaları ile ilgili teklif genişletildi, İBB bünyesinde çalışan personelin maaşlarına iyileştirme yapılırken, danışmanların ücreti de belirlendi.  

İBB Meclisi Aralık ayı son birleşiminde, pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntı çeken esnafa yönelik alınan kararda, ‘İBB, bağlı kuruluşları ve iştiraklerinin sorumluluğundaki taşınmazlarda kira ve ecrimisil (işgaliye) ödemeleri kısıtlamalar süresince ertelendi. Ertelenen kiralar, eşit taksit ve gecikme faizi uygulanmadan tahsil edilecek. Kısıtlamalar nedeniyle faaliyette bulunamayan mükelleflerden faaliyette bulunamadığı süre boyunca kira ve ecrimisil bedeli alınmayacak. Pandemi nedeniyle esnafın gelirlerinde ciddi miktarda düşme meydana geldiğinden İBB‘nin kiracılarına, 19 Mart 2020 tarihinden pandemi süreci sona erinceye kadar kira artışı uygulanmayacak’ denildi.

OTOGARDA KİRALARIN YÜZDE 25’İ ALINMAYACAK

Bayrampaşa Otogarı‘nda bulunan ticari işletmelerin kısıtlama süresince İBB‘ye ödedikleri kiranın yüzde 75‘i tahsil edilecek. Kısıtlamalar nedeniyle faaliyette bulunamayan kiracılardan da bu süre zarfında kira tahakkuk ettirilmeyecek. Yeni yılda yapılacak fiyat artışı da pandemi sona erene kadar uygulanmayacak.

OTOBÜS TERMİNALİ KİRACILARA YÜZDE 50 İNDİRİM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminali’ndeki ticari alanlardan, kısıtlamalar süresince kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapılması kararı aldı. Meclis ayrıca kısıtlamalar nedeniyle fiilen faaliyette bulunamayan kiracılardan, faaliyetlerin durdurulduğu süre içinde kira alınmamasına karar verdi.

BAŞKAN DANIŞMANLARININ ÜCRETLERİ DE BELİRLENDİ

Toplantıda ele alınan gündem maddeleri arasında bulunan başkan danışmanlarının yönetim kurulu üyeliklerinden gelen ve huzur haklarını içermeyen brüt maaşları belirlendi. Buna göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanlarının brüt maaşları 11 bin 556 lira 79 kuruş oldu. Böylece 1 Ocak‘tan geçerli olacak ücret artışı yaklaşık yüzde 11 düzeyinde gerçekleşti.

ÜCRETSİZ ULAŞIMIN KAPSAMINA TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI DÂHİL EDİLDİ

Sağlık çalışanlarının İstanbulkart entegrasyonuna dahil olan tüm toplu taşıma araçlarını ve İSPARK otoparklarını ücretsiz olarak kullanma süresi 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatılırken, ücretsiz ulaşımın kapsamı Cumhur İttifakı’nın teklifi ile genişletildi.

AK Parti ve MHP grubu komisyon raporuna sağlık kurumlarında çalışan doktor, hemşire, güvenlik görevlisi, bankocu, asistan ve diğer hastane çalışanları da dahil olmak üzere, Mezarlıklar Müdürlüğü çalışanları, İBB ve ilçe belediyeleri sağlık çalışanlarını da eklendi.

TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ UZAYAN İBB PERSONELİNE İYİLEŞTİRME ZAMMI

Sendikalar arasındaki yetki uyuşmazlığı nedeniyle toplu sözleşme süreci uzayan İBB ve İETT personelinin mağdur olmaması için meclis kararı ile işçilere yüzde 13 zam kararı alındı.

ZAM ORANI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Yargı süreciyle birlikte alınacak yetkiyle birlikte yapılacak toplu iş sözleşmesinde dikkate alınmak üzere 1 Mart 2020 tarihinden geçerli olmak üzere birinci yıl için yüzde 13 zam, ikinci yıl için ise almakta oldukları günlük ücretlerine 1 Mart 2021‘den geçerli olmak üzere TÜFE oranında artış yapılması istendi. İlgili komisyonlar tarafından uygun bulunan teklif, oy birliği ile kabul edildi.

Zabıta ve itfaiye personeline fazla mesai ücretinin ise en üst tutar üzerinde verilmesi de karara bağlandı.

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi