İstanbul Gündemi

İBB Meclisi’nden dikkat çeken ’Medipol Üniveritesi’ kararı!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
18 Ekim 2022 Salı 16:06

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yapılaşmaya uygun olmayan Beykoz Göksu Mesire Alanı, AK Parti Grubu’nun çoğunluk oyuyla, Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı için “eğitim tesisi” alanına dönüştürüldü.

DEĞİŞİKLİK 2018’DE YAPILMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin ekim ayı toplantısında ele aldığı konular arasında Beykoz Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 2. Etap Plan Değişikliğine yapılan itirazlar da yer aldı. Söz konusu itirazlardan biri, Beykoz Kavacık‘ta bulunan ve Medipol Üniversitesi’nin güney bitişiğinde yer alan 37 ada 63 parselle ilgili oldu. Söz konusu 28 bin 420 metrekarelik parsel, 2009 tarihli imar planlarıyla “Göksu Mesire Alanı” olarak belirlenmişti. Hazine‘ye ait parsel, 17 Aralık 2018 tarihinde yapılan plan değişikliği ile “eğitim tesisi” alanına dönüştürülmüştü.

CHP VE İYİ PARTİ RET VERDİ!

İBB Meclisi, Eylül 2021’de Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü‘nün “Yerleşime Uygunluk Haritaları”nda söz konusu parseli, yapay dolgu problemi nedeniyle 'yerleşime uygun olmayan alanlar” arasında göstermesi gerekçesiyle yeniden “mesire alanı” statüsüne almıştı. Yapılaşmaya konu edilemeyeceği için “mesire alanına” dönüştürülen parselle ilgili yeniden itiraz edildi. İBB Meclisi‘ndeki AK Parti Grubu bu kez, 2018’deki plan kararlarına dönülmesine karar vererek, Göksu Mesire Alanı‘nın yeniden “eğitim tesisi” alanına alınmasını sağladı. Karara, CHP ve İYİ Parti grupları ret oyu verdi.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi