İstanbul Gündemi

İftar sofralarının vazgeçilmezi pide nasıl yapılır?

Player yükleniyor...
Haberler / Yaşam
23 Mart 2023 Perşembe 15:20

Ramazan Pidesi, yalnızca Ramazan Aylarında değil, diğer aylarda da en sık tüketilen besin grupları arasında yer almaya devam ediyordu. Ramazan pidelerini, kişilerin kendisinin yapması da mümkün. Kendi yaptığı pideleri yemek isteyen vatandaşlar, az malzeme kullanımıyla birden fazla Ramazan pidesi yapabilirler.

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

 

KULLANILAN MALZEMELER

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet kuru maya
  • 1 tane yumurta
  • 1 kaşık tereyağı
  • 3 bardak ılık su
  • yarım bardak süt

HAZIRLANIŞI

  • Öncelikli olarak gemiş ve yayvan bir kabın içerisine; maya, süt ve şeker konulur. Bu karışımın 10 dakika kadar bekletilmesinin ardından ise; kaba, diğer malzemeler de eklenir.
  • Hamurun tümüyle mayalanması için, karışımın en az 40 dakika boyunca beklemesi gerekmektedir.
  • Bekletilen hamur karışımı, bezelere ayrılır. Daha sonra ise, tezgaha un eklenerek şekil verilir ve geniş bir tepsinin içerisine yerleştirilir.
  • Eller su dolu bir kabın içerisine batırılır ve önce kenarlara yuvarlak daha sonra ise, pidenin iç kısmına kare şekilleri verilir.
  • En son, pidenin üzerine çörek otu serpiştirilir ve üzerine de yumurta sarısı eklenir.

 

Yukarıdaki malzemelerin kullanımı ve belirtilen adımların uygulanmasıyla; evinizde kendi Ramazan pidenizi yapmanız mümkün olacaktır. Üstelik, diyet yapan kişilerin tam buğday unu kullanarak; az kalorili Ramazan pidesi yapması da mümkün olacaktır.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi