İstanbul Gündemi

İkinci el araba alacakları üzen gelişme

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
11 Nisan 2022 Pazartesi 18:21

Esnaf araç fiyatlarında yüzde 10-15 artış olduğunu, artışlarda ihale usulüyle satılan araçlarda yapılan fiyatlamaların etkili olduğunu belirtti. Öte yandan esnaf, fiyatların önümüzdeki dönemde artmasını öngörüyor.

“Son bir ay içerisinde yüzde 15 artış var”

İkinci el araç piyasasının durgun olduğunu ifade eden galerici Yılmaz Kebapçı, “Piyasanın durgun olmasına rağmen araç fiyatlarında son bir ayda yüzde 10-15 arasında artış sağlandı. Artışlarda ihale firmalarının etkili olduğunu düşünüyorum. İhalelerden araç satın alıyoruz. Bakıyoruz ihaleye çıkan araç satılmış görünüyor fakat aynı araç bir hafta sonra tekrar satışa çıkıyor. Bu araçları alan esnaf ise yüksek fiyattan aldığı için satamıyor ve aracın fiyatının yükselmesini bekleyip öyle satmak zorunda kalıyor. Devletin bu suni artışlara karşı bir önlem alması gerekiyor. Esnaf olarak bayram için araç alımı yaptık. Bayram üzeri vatandaşlardan talep gelirse araç fiyatları tekrar artacağı öngörülüyor” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi