İstanbul Gündemi

İletişim Başkanlığı’ndan o iddialara cevap geldi!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
14 Mayıs 2023 Pazar 15:22

Yaklaşık 60 milyon seçmenin sandık başına gideceği 14 Mayıs seçimleri için oy verme işlemi sürerken, gündeme çeşitli iddialar geldi.

‘POLİS TELEFON BİLGİLERİNİ TOPLUYOR’ İDDİASI

Bazı basın organlarında ‘Polisler, sandık kurulu başkanlarının telefon bilgilerini topluyor’ şeklindeki haberler üzerine açıklama yapan İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Oy verme işleminin yapıldığı yerlerde görevli olan polisler, meydana gelebilecek bir olayda acil iletişim kurabilmek amacıyla sandık kurulu başkanlarının telefon numaralarını alabilmektedir” açıklamasını yaptı.

“SEÇİM 2. TURA KALIRSA OY KULLANABİLECEK”

“17 yaşında oy kullanma hakkı olmayan bir kişinin seçmen kağıdı olduğu tespit edildi” iddialarını da yalanlayan İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, paylaşılan fotoğraftaki seçmen kağıdı ile ilgili “Seçimin 2. tura kalması halinde 18 yaşına girecek bir seçmen için düzenlenen 'Seçmen Bilgi Kağıdı' olduğu açıkça görülmektedir” bilgisini paylaştı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi