İstanbul Gündemi

‘İLLEDE BİR KANAL YAPILACAKSA, GELİN YAŞAM KANALI KURALIM!’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
13 Ocak 2022 Perşembe 18:04

Kanal İstanbul Oturumu’nun yapıldığı büyükşehir meclis toplantısına katılarak düşüncelerini aktaran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, dünyadaki örneklerinin aksine Kanal İstanbul’un hemen yanındaki İstanbul Boğazı‘ndan bile daha uzun olduğunu belirterek, Süveyş Kanalı’nın 6.000 KM, Panama Kanalı’nın 13.000 KM mesafe avantajı sağladığını, söz konusu Kanal İstanbul Projesi’nin ise avantaj bile sağlamadığını belirtti.

“PROJENİN HEDEFİ İMAR RANTI”

İstanbulluların oy verdiği temsilciler olarak asıl gündemlerinin işsizlik, yoksullukla mücadele, her gün biraz daha yaklaşan deprem tehlikesi ve ulaşım gibi temel konuların çözüm önerileri olması gerektiğini vurgulayan Genç, “Oysa biz; doğanın kurmuş olduğu dengenin bilimle inatlaşılarak bozulacağı, içerisinde tek doğru kavram olan “çılgınlığı” büyüyen ama projesi dahi oluşturulmayan, Yeni şehir adı altında hedefi imar rantı olan İstanbul Projesi’ni konuşacağız” dedi.

“KİM BU KANAL İSTANBUL ISRARCILARI”

Başkan Genç, “Mühendislik hizmeti almamış, ÇED raporu başta olmak üzere bilimsel niteliklere uymayan, vatandaşın öncelikleri arasında yer almayan, meslek odaları ve bilim insanlarının bütün itirazlarına rağmen tasarım projesinde bu denli ısrar etmenin ve inatlaşmanın sebebi ne ola ki?” diyerek teki gösterdiği konuşmasında,  “Kim bu ısrarcılar” diye sordu.

“BU KADAR BÜYÜK BİR BÜTÇE MACERA İÇİN HARCANMAMALI”

Kanal İstanbul Projesi’nin ‘Çılgınlık’ olduğunu, ne bir ihtiyaç ne de İstanbulluların önceliği olmadığını belirten Genç, bu kadar büyük bir bütçenin maceraya harcanmaması gerektiğini, işsizlik, yoksulluk, depreme hazırlık ve ulaşım sorunları için harcanması gerektiğine dikkat çekti.

Doğa ile inatlaşmanın ve bilimi yok saymanın bedelinin her zaman ağır ödendiğini ve bir yenisini eklemenin akıl tutulması olduğunu belirten Şükrü Genç, “Son sözü her zaman doğa söylemiştir!” ifadeleriyle, “Kanal İstanbul ısrarcılarını buradan uyarıyorum” dedi.

KANAL İSTANBUL ISRARCILARINA SESLENDİ

Genç, “Gelecekte, geri dönüşü olmayacak bedeller ödetmeye kimsenin hakkı yok. Bilime rağmen, bilime karşı hareket edilemez! Bir de halkımızın dediği gibi: Durduk yere, Ağrımaz başımıza çaput sarmanın anlamı ne?” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Konuşmasının sonunda Kanal İstanbul Projesini savunan Ak Parti ve MHP Grubuna seslenen CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç, “İlla bir kanal ısrarı olacaksa, gelin çocuklarımızın, gençlerimizin, torunlarımızın yarınlarını güvence altına alan, halkımızın rahat nefes almasını sağlayacak bir YAŞAM KANALI kuralım!” İfadeleri ile konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi