İstanbul Gündemi

İMECE'ye yine ‘hava’ engeli

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
14 Nisan 2023 Cuma 10:37

Yerli uydu İMECE'nin uzaya fırlatılması için hazırlıklar tamamlanmıştı. Türkiye'yi heyecanlandıran fırlatma için nefesler tutuldu, gözler Vanderberg Uzay Kuvvetleri Üssü'ne çevrildi. Uzay üssünden gelen uyarı üzerine fırlatma 28 saniye kala yüksek bir kez daha irtifadaki hava koşulları nedeniyle gerçekleşmedi.

DAHA ÖNCE 2 KEZ ERTELENMİŞTİ

İMECE'nin uzaya fırlatılması için yeni bir tarihin belirlenmesi öngörülüyor. Yerli uydu daha önce de 2 kez hava koşulları nedeniyle ertelenmişti.

ASKERİ VE SİVİL AMAÇLI KULLANILACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fırlatma öncesi yaptığı açıklamada İMECE için "Ülkemizin askeri ve sivil amaçlı yüksek çözünürlüklü görüntü ihtiyacını bu uyduyla karşılayacağız" mesajını verdi.

5 YIL GÖREV YAPACAK

680 kilometre irtifada güneşe eş zamanlı yörüngede konumlanacak İMECE, tasarım görev ömrü olan 5 yıl boyunca, hedef teşhis, tespit, doğal afet, tarımsal uygulamalar gibi birçok alanda ülkeye hizmet verecek. Uydu, dünyanın her yerinden görüntü elde edebilecek.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi