İstanbul Gündemi

İş insanı Hadi Işık, İstanbul Gündemi'ne konuştu

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
18 Ağustos 2022 Perşembe 00:00

Sorularımıza oldukça içten ve samimi cevaplar veren Hadi Işık ile yaptığımız özel röportajın detayları sizlerle;

Eyüpsultan ilçesi başta olmak üzere İstanbul’un farklı ilçelerinde ticari faaliyetler ve sivil toplum kuruluşlarındaki etkin çalışmalarınızı var ve bölgenin bir kanaat önderi olarak, kendinizden biraz bahseder misiniz?

Hadi Işık: “Öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. 1965 yılında Erzurum’da dünyaya geldim. 1990’lı yıllarda Gaziosmanpaşa, ardından Eyüp ilçemizde inşaat, tekstil ve hizmet sektörlerinde ticari faaliyetlerde bulundum. Duyarlı bir kişi ve evrensel kurallara önem veren bir karakter olmam hasebiyle genç yaşlarda, Anavatan Partisi Gençlik Kolları ile başlayan siyasi hayatım, Hep, Dep, Hadep’in kapatıldığı 2002 yılına kadar aktif olarak yönetici kadrolarında bulundum.  Bir dönem Alibeyköy Spor Kulübü Başkanvekilliği, mevcutta Doğu-Güneydoğu İşadamları Derneği Kurucu Başkanı olarak hayatıma devam etmekteyim. 2009 yılında üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nde fikir, düşünce ve insan odaklı siyaset hayatıma devam etmekteyim. Evli, 3 çocuk babası olup, Eyüpsultan’da ikamet ediyorum.”

Ülkemizin pandemi dönemiyle birlikte, ekonomik ve sosyo-kültürel anlamda büyük sıkıntılardan geçtiği bir gerçek. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu dönemi?

Hadi Işık: “Bizler aile kavramına, örf ve adetlerine düşkün bir toplumuz. Toplumu bir arada tutan önemli unsurlar köreldikçe, toplumsal anlamda bir çözülmeye doğru kayıyorsunuz. Mutfak, siyasetin ana etkenidir ve insanların alım gücü düştüğünde, hesap gününü bekler ve cezayı keser. Unutmayalım ki, toplum hafızası bir yerde teraziyi dengeleyecektir. Benim geleceğe dair beklentim ve umutlarım, bu iktidarla mümkün değil. Sürecini tamamladı ve artık yeni sözler, yeni umutlara yelken açmalıyız.”

Bölgede sevilen kanaat önderi konumundasınız. Sizce ülkemizin temel sorunları nelerdir?

Hadi Işık: “Açıkçası olaylara objektif bakmak ve yapılan doğru işleri alkışlarken, farklı seslere de kulak vermeli özellikle siyaset mecrası. Şahsi kanaatim odur ki, 2012-2015 yılları arasında süregelen ve adına da “Kürt Sorunu” denen sürecin, ulus devlet-milliyetçilik akımına sürüklenmesi ile birlikte, ülkeyi yaklaşık 20 senedir yöneten AK Parti iktidarının, sahneye başka aktörler sürmesi ile demokratik tüm söylemlerin yerini kaotik ortamlara bıraktığını gördük hep birlikte. İnsan hakları ihlalleri, adalete olan güvensizlik, gelir dağılımındaki eşitsizlikler, ekonomide yaşanan resesyon ve TL’nin değer kaybı ile birlikte ortaya çıkan enflasyon patlaması ile öngörülemez bir iktisadi sorunlarla baş başayız maalesef. Tabii ki bir de sorgulayabilme yetisini kaybetti ülkemiz. Özellikle Devlet mekanizmasının, siyasi erklerin baskısı altında nasıl savrulduğunu ve halkın nasıl köreldiğine şahitlik ettik bu dönem. Allah herkesin yardımcısı olsun. Önümüz kış, bakalım daha neler göreceğiz.”

Önümüzdeki sene genel seçimler olacak. Neler değişecek sizce, sokağın nabzını tutan biri olarak, bir iktidar değişikliği bekliyor musunuz?

Hadi Işık: “Açıkçası sade bir vatandaş olarak en büyük temennim, mevcut hükümet sisteminin terk edilerek, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönüşün, bu ülkenin en büyük kazanımı olacağına inanıyorum. Mevcut sistemin neler getirdiğini, liyakat ve devlet erkinin nasıl zayıfladığına hepimiz şahitlik ettik. İki bin senelik kadim devlet geleneğimiz, eş dost akraba üçgeninde yok olamaz, olmamalıdır. Çünkü güç zehirlenmesi, sizleri hiç ummadığınız noktalara götürebilir. Ortak akıl ile meclis daha aktif, koordineli çalışmalı,  önemli bir araç haline dönüştürülmeli. Vatandaşların, Devletine ve özellikle de Siyasetçilere olan güvensizlik ortamının uzun vadede, temsil makamında oturanlar için zor bir sınavdan geçeceği aşikar. Halkın, ekonomide ki durgunluk ve gıda ürünlerindeki aşırı pahalılık ile tek başına mücadele etmesi imkansız. İşte devlet tam bu noktada şefkat elini uzatmalı ve dar-orta gelirli vatandaşların yanında olduğunu hissettirmeli. Unutmayın, devleti yücelten, halktır.”

Gelecek nesillere nasıl bir ülke bırakmalıyız Hadi Bey? Her şey bir hayalle başlar, son sözleriniz ne olurdu bu ülkeyi sevenler için?

Hadi Işık: “Siyasi partilerin gücü barış zamanında yapacaklarından değil, savaş ve kaos zamanlarında ne yapacaklarıyla ölçülür. Belki seçimlerde oy kullanarak görevimizi yapıyoruz lakin katılımcı ve sorgulayan bir siyasal sistemin penceresini bir türlü açamıyoruz. Aslında herkesin şikayet ettiği lakin bir türlü düzelmeyen siyasal sistemsizlik. Ben, Sen değil, Biz olsak ve içeriden bizleri dağıtmaları kolay olmayan bir bütünlükten bahsetmek aslında tüm hüner. Gülen gözler, yarınlara umutla, neşeyle bakan nesiller. Benim en çok arzuladığım temel kavramlar aslında bunlar. Neden derseniz; Merhaba demeyi ve gülümsemeyi unuttuk. Hatırşinas, onurlu ve erdemli bir hayat sürmek. Kalp kırmadan, bolca gönül yaparak gidelim bu fani hayattan derim, beni bunlarla teselli edebilirsiniz sadece. Sanırım gerekli cevabı verdim bu soruda. Sağlıcakla kalın, Şahsıma zaman ayırdığınız için müteşekkirim sizlere. Sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunarım.”

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi