İstanbul Gündemi

İslam düşmanlığı bu kez Danimarka'da hortladı!

İskandinav ülkesi İsveç'te gerçekleşen Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonunun ardından benzer bir alçak saldırı bu kez Danimarka'da gerçekleştirildi.
İslam düşmanlığı bu kez Danimarka'da hortladı!
Haberler / Güncel
22 Temmuz 2023 Cumartesi 12:52

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Cuma günü öğleden sonra bir grup Irak Büyükelçiliği önüne geldi. İslam karşıtlığıyla bilinen Danske Patrioter adlı grup üyeleri, Kur'an-ı Kerim'i yakıp internetten canlı yayınladı.

İSVEÇ BÜYÜKELÇİSİ'Nİ SINIR DIŞI EDECEĞİNİ DUYURDU

Danske Patrioter üyeleri ayrıca Irak bayrağını da ateşe verdi. Canlı yayın sırasında Irak bayrağı için 'sümüklü' gibi ifadelerin kullanıldığı duyuldu, hakaretlerin tonu giderek arttı. İsveç'in başkenti Stockholm'de Salvan Momika adlı provokatörün Irak Büyükelçiliği önünde Kur'an'ı Kerim yakmak için izin alması, Irak ve İsveç arasında büyük bir kriz çıkardı. Bir Irak göçmeni olan Momika'nın provokasyonundan önce öfkeli göstericiler İsveç'in Bağdat Büyükelçiliği'ni ateşe verdi. Irak ayrıca İsveç Büyükelçisi'ni sınır dışı edeceğini duyurdu.

“İSLAMOFOBİK EYLEMLERE KARŞI HER ZAMAN MÜCADELE EDECEĞİZ!”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç yaşanan olaylara sosyal medya hesabından tepki göstererek, “Danimarka'da Kur'an-ı Kerim’e yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bu eylemler, ahlaksızlığın ve saygısızlığın zirvesidir. Fikir hürriyeti insanların kutsalına saldırmak ve hakaret etmek değildir. Irkçı ve islamofobik eylemlere karşı her zaman mücadele edeceğiz!” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi