İstanbul Gündemi

İsrail’den kara harekatı açıklaması! ‘300 bin yedek asker...’

İsrail’in Gazze'deki saldırılarına devam ediyor. Her geçen dakika ölü ve yaralı sayısı artarken, İsrail'den kara harekatıyla ilgili çok çarpıcı bir açıklama geldi.
İsrail’den kara harekatı açıklaması! ‘300 bin yedek asker...’
Haberler / Güncel
23 Ekim 2023 Pazartesi 11:44

İsrail, Batı Şeria'daki gece baskınlarında çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Hava Kuvvetleri Harekat Komutanlığı toplantısında kara harekatına ilişkin detaylar paylaştı.

TANKLAR VE ASKERLER YIĞDI

Gallant, kara harekatına "yakında" başlayacaklarını duyurdu. İsrail, Hamas'ı yok etmeyi amaçlarken kara harekâtı için Gazze'nin etrafına tanklar ve askerler yığdı. Bu arada İsrail ordusunda yaklaşık 300 bin yedek asker göreve başladı.

FİLİSTİN'DE ÖLÜ SAYISI 4 BİN 700'E YÜKSELDİ

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nde son bir gün içerisinde 320 noktayı vurdu. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, bu saldırılarda 400 Filistinli hayatını kaybetti. WAFA'nın kentteki sağlık kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor. 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

BATI ŞERİA'DA OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Batı Şeria'nın Ramallah, El Halil, Beytullahim, Tulkerim ve Eriha kentlerinde şu ana kadar 70 Filistinli, İsrail güçlerince gözaltına alındı. İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'ya gece boyunca baskınlar düzenlerken, Tulkerim'deki baskınlara Filistinliler silah atışları ile karşılık vermişti. Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celezun Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2 Filistinli yaşamını yitirmiş, 4 Filistinli de yaralanmıştı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi