İstanbul Gündemi

İstanbul’da 1 Mayıs etkinliklerinde coşku yerini gerginliğe bıraktı

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri için Taksim Meydanı'na bu yıl da izin verilmedi. Taksim'e çıkan yollar kapatıldı. CHP ve DİSK Taksim çağrısında bulunurken, İstiklal Caddesi'ne çıkan gruplar gözaltına alındı.
İstanbul’da 1 Mayıs etkinliklerinde coşku yerini gerginliğe bıraktı
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2024 Çarşamba 12:08

İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri için Taksim Meydanı'na bu yıl da izin verilmedi. CHP ve DİSK başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları ise Taksim çağrısında bulundu.

TASKİM'E ÇIKAN YOLLAR KAPATILDI

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla alınan önlemler kapsamında; sabah erken saatlerde Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatıldı.

SLOGANLAR ATAN GRUP ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Taksim’e çıkmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik SODAP ve Gençlik Meclisleri üyesi grup Şişli'de polis ekipleri tarafından durduruldu. Sloganlar atan grup üyeleri gözaltına alındı. Okmeydanı'nda sloganlar atarak yürüyen bir gruba polis müdahale etti. Yine Okmeydanı'nda pankart açıp sloganlar atarak yürüyen ikinci gruba da polis müdahale etti. İki müdahale sonucunda da gözaltılar var.

BEŞİKTAŞ'TA GÖZALTILAR VAR

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda toplanan Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri Taksim’e yürümek istedi. Polis ekiplerinin kurduğu bariyerleri aşmaya çalışan yaklaşık 20 kişilik gruba, polis ekipleri müdahale etti. Gözaltına alınan göstericiler, polis merkezine götürüldü.

TAKSİM’DEKİ KALAN TURİSTLER ALANDAN AYRILDI

Farklı ülkelerden İstanbul’a gelen ve Taksim çevresinde otellerde kalan turistler de havalimanına gidecek transfer bulamayınca valizleriyle alandan ayrıldı.

ARAÇLAR DA KALDIRILDI

Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe'de otoparklarda bulunan park halindeki araçlar kaldırıldı. Tedbir alınan alanlarda belediyelere ait araç ve personelin bulunmasına da izin verilmedi. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar araç bulamayınca yürüdü.

İSTİKLAL CADDESİ'NE ÇIKAN GRUBA MÜDAHALE

İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarından Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Pankart açıp yürüyen 18 kişilik grup gözaltına alındı.

HAK-İŞ HEYETİ KAZANCI YOKUŞU'NA KARANFİL BIRAKTI

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet 1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybedenler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı. Arslan yaptığı açıklamada "Bugün burada önce anmamızı yapacağız. Anıta çelengimizi koyup Kocaeli'deki mitingimize hareket edeceğiz. Katillerin bulunması ve hesap verilmesi sağlanana kadar bu ısrarımızı sürdüreceğiz. Burada aslında bütün emek hareketine yönelik bir provokasyon yapılmıştı" diye konuştu.

ÇERKEZOĞLU: "1 MAYIS MEYDANI TAKSİM MEYDANI'DIR"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu "1 Mayıs meydanının Taksim Meydanı olduğu artık herkes tarafından bilinen bir hakikat. AYM kararı da bunu çok açık şekilde ortaya koyuyor. Bu yıl da ana muhalefet partisi başta olmak üzere Taksim talebimizin arkasında durdu. Bu çok önemli. Bu somut bir gerçek. Herkese bunun için çok teşekkür ediyoruz. 1 Mayıs meydanı Taksim Meydanı'dır" diye konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi