İstanbul Gündemi

İstanbul Maratonu’na ‘kardeş yarış’ geldi!

İBB iştiraki Spor İstanbul’un 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu- Tour of İstanbul’ için tanıtım toplantısı düzenlendi.
İstanbul Maratonu’na ‘kardeş yarış’ geldi!
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Eylül 2023 Çarşamba 19:28

Dünyada iki kıtada koşulan tek yarış olan İstanbul Maratonu’na ‘kardeş’ geldi. Yarışta 15 ülkeden, 21 takıma mensup toplam 147 sporcu iki kıta arasında pedal çevirecek.

“UZMANLAR, BİRÇOK RAPORLA BİRÇOK ÖNERİDE BULUNUYOR”

İstanbul’un her anlamda dünyanın kesişim ve buluşma noktası olduğunu vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin uzun yıllardır çok büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığına dikkat çekti. İstanbul Bisiklet Turu’nun da bu listeye dahil olduğunu kaydeden İmamoğlu, Tour of İstanbul’u da İstanbul Maratonu kadar güçlü ve kalıcı bir spor organizasyonu haline getirmeyi hedeflediklerini aktardı. “Birçok spor organizasyonu arasından bisiklete öncelik vermemiz asla bir rastlantı değil” diyen İmamoğlu, “Kent yaşamı, insanların yaşam kalitesinin artması gibi konularda yapılan sayısız araştırma, çok farklı sonuçlar verebiliyor. Uluslararası uzmanlar, birçok raporla birçok öneride bulunuyor. Hepsinin ortak noktalarını incelediğimizde ise, bisiklet hep ilk sıralarda geliyor. Avrupa Birliği ülkeleri yaşam kalitesi endeksi ile bisiklet kullanımı verileri incelendiğinde, en bisiklet dostu ülkelerin en kaliteli yaşam sürdüren ülkeler olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor” dedi.

“İNSAN, BİSİKLETE BİNEREK HAYATINI KOLAYLAŞTIRABİLİR”

“Maddi gücü bizden çok daha iyi durumda olan, alım güçleri çok daha fazla olan ülkeler, kentler, belediyeler, bisiklet kullanımını teşvik ediyor” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: “Bir kentin ve halkının zenginlik imajı, artık lüks özel arabalar değil, bisiklet kullanımıyla oluşuyor. Yaşam kalitesinin en yüksek olduğu ilk 10 AB ülkesinden altısı, aynı zamanda toplam trafik hacminde bisiklet kullanımının en büyük paya sahip olduğu ilk 10 AB ülkesi. Büyükşehir Belediyesi olarak toplum sağlığı ve yaşam kalitesi en önemli önceliklerimizden biri. Bisiklet sporunu yayarak, daha sağlıklı bir geleceğe adım atabiliriz. Bisiklet, herkesin ulaşabileceği, deyim yerindeyse daha demokrat bir ulaşım aracı. Çoğu yaş, gelir ve farklı sosyal gruptan insan, bisiklete binerek hayatını kolaylaştırabilir. Belediye olarak, halkımızın bisiklete ulaşması için de çalışmalar yapıyoruz. Ve her seferinde halkımızdan olumlu ve güzel geri dönüşler almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için kapalı ortamlardan, ekran karşısındaki yaşamlardan kurtulup, açık havaya çıkmaları, macera hissini yaşamaları, kent içinde dolaşmalarını sağlamak için çok önemli bir öncelik olarak görüyoruz.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi