İstanbul Gündemi

İstanbul Saadet'inin Genç Kadınları'ndan alkışlanacak hareket!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
3 Ekim 2022 Pazartesi 19:03

Saadet Partisi İstanbul Kadın Gençlik Kolları Başkanı Mesude Dönmez, 4 Ekim’e özel sokak hayvanları beslediklerini duyurdu. Bugüne özel mesaj da yayınlayan Dönmez hayvan haklarından bahsetti.

‘İSLAM’IN EMRETTİĞİ ŞEFKAT VE MERHAMETİN HAYVAN HAKLARI İÇİN DE BİR İHTİYAÇTIR’

Başkan Dönmez yayınladığı mesajda hayvan haklarına dikkat çekerek, ‘Dünya kurulduğundan bu yana yeryüzünde insanlar ile birlikte iç içe yaşayan varlıklar olan hayvanlar ve bitkiler, insanoğluna dünya yaşamında yardımcı olmuş ve olmaya devam etmektedir. İnsanlar kadar hayvanların da yaşama hakkı olduğunun farkına varılması açısından 4 Ekim 1931 yılında Dünya Hayvanları Koruma Günü ilan edilmiştir. Günümüz dünyasında tüketime bağlı ekosistemin bozulması, doğal ortamlarından koparılıp kafeslere hapsedilip seyre sunulması, at yarışı, horoz dövüşü, boğa güreşi gibi eğlenceye tabii tutulması, kontrolsüz ve ölçüsüz avlanması düşünüldüğünde eski devletlerin hayvanlara verdiği değerin ve İslam’ın emrettiği şefkat ve merhametin hayvan hakları için de bir ihtiyaç olduğu açıkça görülmektedir.’ dedi.

‘HAYVANLARI KORUMA KANUNU’NU DESTEKLİYORUZ’

Hayvan şiddetinin ve katlinin cezasız kalmayacağını hatırlatan Başkan Dönmez, ‘2004 yılı Türkiye’sinde tüm hayvanların eşit olup kanun hükümleri kapsamında yaşama hakları olduğuna dair 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yeniden düzenlendi. 2004 Yılında meclise sunulan teklifin 14 Temmuz 2021 tarihinde resmi gazete aracılığıyla kabul edildiği kamuoyuna duyuruldu. Fakat bazı maddelerin cezaları ve henüz uygulamaya geçmemesi çokta caydırıcı gibi gözükmüyor.  Biz Saadet Partisi olarak, önce inancımız gereği tüm canlılardan sorumlu olduğumuz bilinciyle her canlının yaşama hakkı olduğunu ısrarla savunuyoruz. Bizler değerlerine hassasiyetle bağlı bir milletiz, atalarımızdan kalan sevgi, merhamet ve adalet mirasını gelecek nesillere taşımak hepimizin asli görevidir. Allah’ın bize emanet ettiği yaşamımıza renk katıp yarar sağlayan masum canlıları korumak ve kollamak her bireyin hatırlaması gereken vicdani bir meseledir. Bu bağlamda Hayvanları Koruma Kanunu’nu destekliyor ve hayvanların haklarının biran önce tesis edilmesini temenni ediyoruz.’ İfadelerini kullandı.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi