İstanbul Gündemi

İstanbul’un ‘Zafer’inde deprem!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
6 Ekim 2022 Perşembe 22:45

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Can, bugün görevinden istifa ettiğini açıkladı. Son zamanlarda Türkiye genelinde birçok il başkanının istifası ile sarsılan Zafer Partisi’nde sular durulmuyor. Sosyal medya hesabından istifasını açıklayan Başkan Can ile beraber aynı gün Aksaray İl Başkanı Resul Karaüzüm de istifa ettiğini dile getirdi.

Başkan Can; “Türklük için çalışacağım!'

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 1. Olağanüstü Büyük Kongre sonrası İstanbul İl Başkanı Mustafa Can‘ın istifa kararı ise kafalarda soru işareti yarattı. İstifayla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Mustafa Can, “Geldiğim noktada kesin olarak gördüm ki, siyaset bana göre olsa da ben bu siyasete göre değilim.Artık, 'oy veren' olarak devam etmekle beraber Türklük için çalışacağım.Zafer Partisi’ndeki tüm görevlerimden istifa ettiğimi bildiririm” ifadelerini kullandı.

Daha önce de çalkantılı süreç yaşanmıştı

Önceki dönem İl Başkanı Hakan Akşit döneminde de çalkantılı bir kongre süreci yaşanarak, ilk defa yapılacak olan İl Başkanlığı kongresinde birden fazla adayın çıkması Genel Başkan Ümit Özdağ‘ı kızdırmış ve kongreyi ertelemesine sebep olmuştu.Daha sonra yaşanan bu çalkantılı süreçten sonra Genel Başkan Ümit Özdağ‘ın talebi sonrasında diğer adaylar kongreden çekildiklerini açıklayarak, İl Başkanı Hakan Akşit‘in kongreye tek adayla gitmesinin önünü açmışlardı.

Başkan olarak seçildi fakat...

Hakan Akşit‘in gerçekleşen kongre sonrası İl Başkanı olarak göreve seçilmesinin ardından koltuktaki serüveni çok uzun sürmedi. Başkan Akşit gerçekleşecek Olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıklamış ve parti yeni il başkanını belirleme sürecine girmişti.Bir önceki kongre sürecinde yaşananlardan dolayı tecrübe kazanan Zafer Partisi, tek adayla olağanüstü kongreye giderek Mustafa Can‘ın İl Başkanı olarak göreve gelmesini sağlamıştı.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi