İstanbul Gündemi

Kadınlar dijital şiddete maruz kalıyor!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
10 Mart 2023 Cuma 15:38

Kadınları orantısız bir biçimde etkisi altına alan konuları inceleyen Kaspersky, dijital medyada aile içi taciz kurbanlarını belli etmek için kullanılan Stalkereware mağduru olduğunu açıkladı. Kaspersky, Security Network'e göre takipçi yazılımlarından en çok etkilenen 10 ülkeden bir tanesi de Türkiye oldu!

2023 yılında 8 Mart'ı kutladığımız bu günlerde, toplumsal eşitsizlik ve özgürlük kısıtlamalarının yanı sıra dijital şiddet de gündem oldu. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile ilgili yapılan çalışmalarda Kaspersky tarafından; etkilenen kişilerin sayısı daha net bir biçimde anlaşılıyor. Kaspersky; tüm dünyadaki yazılımları takip ederek, rapor çıkarıyor.

DİJİTAL TACİZ TÜM ÜLKELERİ ETKİSİ ALTINA ALDI!

Dijital taciz, tüm vatandaşları etkisi altına almaya devam etmekle beraber, bu durumdan en çok etkilenen ülkeler arasında Suudi Arabistan ve Türkiye'de bulunuyor. Kaspersky, dijital tacizin; giderek tüm ülkeleri etkilemeye başladığını ve bu durumun yaygın bir hale gelerek, fenomenleştiğini vurguladı.

TACİZ İÇEREN İÇERİKLERE DİKKAT!

Stalkerware, akıllı telefonlara gizlice yüklenmesi mümkün olan ve bireylerin tüm özel hayatını kişilerin izni olmadan göz edebilen bir yazılım olarak tanımlanabilir.  Stalkerware, taciz aracı olarak kullanılmaya devam ederken, bu durumdan en çok etkilenen kesimin de kadınlar olduğu biliniyor. Bu durum, diijital şiddetin ileri bir boyutu olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda, bireylerin hayatında çok büyük bir etki bırakarak yaşanabilecek birçok farklı olumsuzluğun da temelini oluşturmaya devam etmektedir. Kaspersky ise, bu durumun iyileştirilmesi ve kadınların daha fazla dijital taciz mağduru olmaması için; yoğun bir çalışma sürdürmeye devam etmektedir. Hayatın her yerinde karşımıza çıkmaya devam eden bu olaylar, dijital medyada ayyuka çıkmış durumda. Kaspersky bu durumun önüne geçebilmek amacıyla, yeni bir yol haritası oluşturmaya çalışmaktadır.

 

Naz Aydemir - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi