İstanbul Gündemi

KAĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRECİ UYGULAMA

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Aralık 2020 Perşembe 09:36

Koronavirüs yüzünden insanlar mümkün olduğunca sokağa çıkmayarak evlerde kalırken, ev içinde tüketilen gıda ve diğer ambalajlı ürünlerin sayısı da arttı. Evsel atıkların yanı sıra cam, plastik, kağıt, metal gibi geri dönüştürülebilir ürünlerin kullanımı da fazlalaştı.

Kağıthane Belediyesi bu durumu fırsata çevirerip çevre sağlını koruma adına önemli bir uygulamaya imza attı. Evlerde artan geri dönüştürülebilir atıkların toplanması için çalışmalarını sıklaştıran belediyeye bağlı ekipler her gün ilçenin farklı bir mahallesinde ev ev gezerek geri dönüşüm atığı topluyor. Toplanan bu atıklar doğaya karıştırılmadan, ilçedeki geri dönüşüm tesisinde ayrıştırılarak yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Kağıthane Belediyesi vatandaşları geri dönüştürülebilir ürünleri ayrıştırmaya teşvik etmek için, atık topladığı her eve geri dönüşüm atık torbası hediye ediyor.

Bunun yanında Kağıthane‘de sokak, okul ve kamu kurumlarında da geri dönüşümü teşvik edici uygulamalar da bulunuyor. Belediye ekipleri tarafından ilçenin ana cadde ve ara sokaklarına 75 adet geri dönüşüm koruganı ile 320 adet giysi atık kumbarası konumlandırıldı. İlk ve orta öğrenim okullarına 100 adet ‘Çöp Atma Basket At‘ sloganıyla basket potalı geri dönüşüm kumbarası yerleştirildi. Pandemi sürecinde ise Kağıthane geneline 140 adet tıbbi (maske ve eldiven) atık kovası konuldu.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, geri dönüştürülebilir ürünlerin ayrıştırılmadığı takdirde doğaya zarar verdiğini hatırlatarak; ‘‘Vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Evsel yemek atıkları ile cam, plastik, kağıt, metal gibi geri dönüştürülebilir atıkları birbirine karıştırmasınlar. Hele ki dışarıdan eve gelip maske ve eldivenlerini çıkardıklarında bunları temastan uzak bir yerde ayrı bir torbaya atsınlar. Bu şekilde hem koronavirüsten kendimizi, hem de zararlı atıklardan doğamızı koruyabilelim. 2020 yılında Kağıthane‘mizde 4 bin 611 ton geri dönüştürülebilir atık topladık‘‘ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi