İstanbul Gündemi

Kağıthane için tarihi bir gün

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
26 Nisan 2023 Çarşamba 10:11

Kâğıthane Millet Bahçesi'nin ilk fidan dikimi gerçekleştirildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve birçok vatandaşın katıldığı programda, Yahya Kemal Spor Kompleksi'nde gerçekleşen tapu teslim töreni yapıldı.

“YENİ YUVALARIMIZ KĞITHANE’YE HAYIRLI OLSUN” 

Bakan Kurum, "Kâğıthane'ye müjde vermek istiyorum. Göçmen Konutları olarak bilinen Talatpaşa Mahallesi'nde bulunan Sadabad Sitesi sakinleri 30 yıldır tapu sorunu yaşıyorlardı. Şimdi, 290 hak sahibi kardeşimize tapularını teslim ediyoruz. Aynı sorun nedeniyle mağdur olan Lale Sitesi'nde de, 242 bağımsız bölümün tapularını vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Yahya Kemal'de gerçekleştirdiğimiz dönüşümde toplamda 688 konut ve 57 dükkânın anahtarlarını Yahya Kemal sakinlerine teslim ediyoruz. Millet Bahçemizin, yeni tapularımızın ve yeni yuvalarımızın Kâğıthane'ye, Kâğıthane halkına ve İstanbul'daki hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

“60 BİN METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDE…”

İstanbul’un yeşil alan miktarını arttıracaklarını ifade eden Bakan Kurum, "Gençlerimize ve milletimize tam 60 bin metrekarelik büyüklüğünde, Kâğıthane'nin tam merkezinde, İstanbul'un mesire alanı olan Kâğıthane'ye bir armağan daha yapıyoruz. Birileri sözde çevrecilik yapıp maskeli doğaseverlik yapmaya devam etsin, ancak biz milletimiz için ve vatandaşlarımız için yeşil alanlar oluşturmaya devam edeceğiz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkararak, İstanbul'un yeşil bir şehir olmasını sağlayacağız. Türkiye Yüzyılı'nda Sayın Cumhurbaşkanı'mızla birlikte İstanbul'un yeşilini inşa edeceğiz. Millet bahçemizin Kâğıthane'ye ve İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

“KAĞITHANE’Yİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ!”

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin törende yaptığı konuşmada; '' Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlarımıza, milletvekillerimize; Kâğıthane’mize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün Kâğıthane için tarihi bir gün. Yahya Kemal'de bakanlığımız, belediyemiz ve TOKİ işbirliği ile inşa ettiğimiz konutların anahtarlarını teslim ettik. Sadabad ve Lale sitelerinin 30 yıllık tapu sorunlarını çözdük. Kâğıthane’mize bir millet bahçesi daha kazandırdık. Ülkemiz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2053 ve 2071 hedeflerine ilerlerken bizler de var gücümüzle çalışarak Kâğıthane’yi geleceğe hazırlıyoruz'' şeklinde konuştu.

Şamil Özer – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi