İstanbul Gündemi

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRETMENLERE İLK YARDIM VE AFET BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Kasım 2019 Pazar 18:59

Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Kartal’daki ilkokullarda eğitim veren öğretmenlere yönelik ilk yardım ve afet bilinçlendirme eğitimi verildi. Eğitimde Sağlık İşleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü’nden uzman bir ekip öğretmenlere; ilk yardım kapsamında; suni solunum ve kalp masajının yanı sıra zehirlenme, kanama, kırık-çıkık, donma, sıcak çarpması, yanma gibi konuları detaylı bir şekilde anlattı.

ÖĞRETMENLER HEM TEORİK HEM DE UYGULAMALI BİLGİ EDİNDİ

Afet bilinci eğitimleri kapsamında ise öğretmenler; temel afet bilinci, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikelere yönelik farkındalık, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, arama kurtarma cihazlarının kurulumu, tanıtılması ve enkazda kullanımına yönelik uygulamalar gibi birçok konuda hem teorik hem de uygulamalı bilgi edindi.

Kartal Belediyesi tarafından okullarda ve belediyenin etkinlik alanlarında verilen seminerler ile öğrenci ve öğretmenlerin afet ve kaza anlarında hazır olmaları amaçlanıyor.  Kasım ayında verilen ara tatilde öğrencilerden sonra öğretmenlere verilmeye devam edilen eğitimler birinci dönemin ilk yarısı sonra erecek. Ara tatilden sonra ise 9. sınıf öğrencilerinden başlanarak öğrencilere ve daha sonra Kartal’da yaşayan vatandaşlara ilk yardım ve afet bilinçlendirme eğitimleri verilecek. Öte yandan Kartal’da bulunan 35 bin binanın her birinde bir ilk yardım gönüllüsü oluşturularak en az 35 bin kişilik bilinçli ilk yardım gönüllüsü ekibi oluşturulması planlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi