İstanbul Gündemi

Kartal’da mahallelerin imar sorunu çözülüyor

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Ekim 2022 Salı 11:21

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, göreve gelmeden önce söz verdiği çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor.

Oy birliği ile kabul edildi

Kartal Belediyesi Meclisi, Ekim ayı 3’üncü oturumunda, Uğur Mumcu Mahallesi’nin imar plan notlarını ve 2023 yılı performans programı ve mali bütçesini görüşmek üzere toplandı. Kartal Belediye Meclis Başkan Vekili Özlem Bulut’un başkanlığında gerçekleşen oturumda, Uğur Mumcu Mahallesi’nde yaşayan ve binlerce insanı ilgilendiren, yeni imar plan notları meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

İmar plan notu değişikliğine gidildi

Uğur Mumcu Mahallesi, 1984 yılında dönemin İmar ve İskân Bakanlığı tarafından 775 sayılı Gecekondu Kanunu doğrultusunda yapılan imar planının getirdiği sabit ünite sayısı ve kat nedeniyle bölgenin dönüşümü gerçekleşemiyordu. Bölgedeki dönüşümü sağlamak amacıyla imar plan notu değişikliğine gidildi.

“Tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Kartal’da göreve gelmeden önce söz verdiğimiz çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kartal Belediyesi olarak, İstanbul’daki deprem riskini çok önemsiyoruz demiştik. Bunu yaparken, kentin daha yaşanabilir ve daha refah olması da bizler için çok önemliydi. İmar plan notlarının değişimiyle inanıyoruz ki, bu bölgede riskli yapıların dönüşüm süreci hızlanacak. Hiçbir komşumuz bu süreç içinde mağdur olmayacak. Belediye Meclisimizden planların oy birliğiyle geçmesi de bizler için çok önemli. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi