İstanbul Gündemi

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
2 Ocak 2021 Cumartesi 11:18

Projesine 2016 yılında başlanan fakat mali problemlerden ötürü tamamlanamayan, Haliç’i boydan boya kat edecek Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının Cibali-Alibeyköy bölümü törenle hizmete açıldı. Açılışa katılan ve bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve projede yer alan tüm isimlere teşekkür ederek, hattın İstanbul’a çok yakıştığını söyledi. Birçok engellemeye rağmen projenin tamamlandığını belirten Kılıçdaroğlu, hükümete de “Belediye başkanlarına engel çıkarmayın” çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“ENGEL ÇIKARILIRSA BİLE YİNE YAPILACAK”

“İstanbul‘a ihanet edildiği söylendi, en yetkili kişi tarafından, ‘Biz İstanbul’a ihanet ettik’ cümlesi kullanıldı. İBB Başkanı, İstanbul’un bağıra saplana o ihanet hançerini çekip çıkarmak istiyor.  Dolayısıyla, ben, merkezi hükümetten şunu bekliyorum; lütfen belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın. Bırakın onlar kente hizmet etsinler. Daha da önemlisi, İstanbul bir beton ormanına dönüştü. İstanbul, beton ormanını hak etmiyor. İstanbul’da diğer yerlerde ve beton ormanından doğal ormana doğru, ağaca doğru kişiye doğru bütün yaşayan canlılar için kent yaşanabilir olmak zorunda. Dolayısıyla merkezi yönetim, engel çıkarmadığı takdirde daha hızlı yapılacak. Engel çıkarılırsa, yine yapılacak.”

KADINLARA SAYGI ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘İstanbul kadınların rahat nefes alabileceği bir kent olsun’ çağrısı ile ilgili “Elbette ki arkadaşlarımız bu talebi emir olarak telaki edecektir. Ama bu talep onlara özgü olmakla beraber, İstanbul’da yaşayan bütün erkeklerin; hatta Türkiye’de yaşayan bütün erkeklerin kadınlara saygı duyması lazım. Yeri geldiğinde kadınlar için çok güzel sözler ediyoruz. İnancımızda da öyle zaten. Cennetin anaların ayakları altında olduğunu biliyoruz. O zaman kadına yönelik şiddet neden? Neden öldürülüyor kadınlar? Neden şiddette uğruyor kadınlar? Belki toplum olarak eğitilmemiz lazım. Hırslarımıza, öfkelerimize biraz gem vurmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.

“ŞİKAYET ETMEYECEKSİNİZ”

Kemal Kılıçdaroğlu “Bütün belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim; siz Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil, Millet İttifakı’nın belediye başkanısınız. Bunu rahatlıkla ifade ediyorum. Neden? Onlar, eğirişiyle doğrusuyla, bir mirası devraldılar.  İstanbul-Ankara’yı iyi yönetiyorlar; diğer 11 belediyeyi de iyi yönetiyorlar arkadaşlarımız. Onlara şunu söyledim; asla şikâyet etmeyeceksiniz. Engel çıkaracaklar, doğru. Dünyanın engelini çıkarıyorlar; o da doğru. Her türlü engeli çıkarıyorlar; o da doğru. Ama belediye başkanları bütün engelleri aşma azim ve kararlılığını göstereceklerdir. Bu azim ve kararlı gösterenlerden birisi de karşımızda oturan değerli belediye başkanımız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi