İstanbul Gündemi

KENT ENSTÜTÜSÜNDEN ÜNİVERSİTEYE

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
7 Eylül 2017 Perşembe 21:26

Avcılar Belediyesi Kent Enstitüsü Gençlik Merkezlerinin 177 öğrencisi YGS ve LYS´de başarılı olarak çeşitli üniversitelere yerleşti. Her yıl giderek daha fazla çocuk ve gence ?Kent Evleri´ ve ?Gençlik Merkezleri´ ile eğitim veren Avcılar Belediyesi Kent Enstitüsü, bu yıl 50 bin öğrenciye ulaşmayı hedefledi. Geçen yıl 44 bin öğrenciye Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı eğitim verilip önümüzdeki sezon için hazırlıklarını tamamlayarak kayıtlara başladı. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, eğitimde fırsat eşitliğini amaçladıklarını ve yeni eğitim yılı ile birlikte kurslara başlanacağını açıkladı.

ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar´daki gençlerin okullarında gördükleri eğitimin yanı sıra destek kurslarına ve ilgi duydukları alanlarda kendilerini her anlamda geliştirebildiğini söyledi. Başkan Dr. Handan Toprak Benli konu ile ilgili açıklamasında: ?YGS/LYS hazırlık grubu öğrencileri Denizköşkler Gençlik Merkezi ve Firuzköy Gençlik Merkezi´nde eğitim aldı. 2016-17 Eğitim öğretim döneminde faaliyete geçen Gençlik Merkezlerimizde derslerimiz 8 Ekim 2016 tarihinde başladı, 10 Haziran 2017 tarihinde sona erdi. 8 ayda, haftanın 4 günü eğitim alan ve hazırlandıkları bölümlere göre ?sayısal´ ?sözel´ ve ?eşit ağırlık´ sınıflarına ayrılan YGS/LYS hazırlık grubu öğrencilerimize konu anlatım, soru bankaları, modüler kitaplar, deneme sınavları ve konu testleri Belediyemiz tarafından hediye edilmiştir. Her iki merkezimizde de toplam 313 öğrenci sınava hazırlanmış olup 177 öğrencimiz istediği bölümlere yerleşmiştir. Bu yıl da öğrencilerimiz ve ailelerimizin yanında olmaya eğitim alanında destek vermeye devam edeceğiz. Çocuk ve gençlerimizi kurslarımıza bekliyoruz." dedi.

HER ALANDA KURS

 Bu yıl Avcılar Belediyesi´nin kent evleri ve gençlik merkezlerinde YGS/LYS hazırlık grubu öğrencilerine destek kursları verilmesine devam edilecek. Bunun yanı sıra bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, web tasarım, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği koro, halk oyunları, modern dans, tiyatro ve drama, heykel, gitar, kukla, resim, bilim atölyesi, giysi tasarımı, karikatür, hip hop, işaret dili, zumba, el işi kurdela, bale, Bulgarca, Almanca, İngilizce, Matematik, bağlama, şan, keman, Latin dansları, sirtaki, oryantal alanlarında açılacak kurslar için kayıtlar başladığını duyurdu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi