İstanbul Gündemi

KERBELA ŞEHİTLERİ ESENYURT’TA ANILDI

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Eylül 2019 Perşembe 09:13

Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin Kerbela‘da şehit edilmesinin 1380’ıncı yıl dönümü nedeniyle Esenyurt’ta ‘Aşura Kardeşlik Programı’ düzenlendi. Esenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla Sefinet-ün Necat Gençliği tarafından düzenlenen programda birlik beraberlik mesajları verildi. Programa Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Sefinet-ün Necat Gençliği Başkanı Karbelayi Talip Taşdemir, Caferi imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Esenyurt Belediye Meydanında gerçekleşen programda Kerbela şehitleri için ilahiler söylendi, sineler dövüldü.

BAŞKAN BOZKURT: ‘‘BİRBİRİMİZİN ACILARINA SAHİP ÇIKMALIYIZ’’

Programda konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bulunduğumuz Anadolu coğrafyası geçmişinde binlerce acıyı içinde barındırıyor. Bu acının kökeninde de hep zalimlerin zulümleri yatıyor. Hz. Hüseyin zalimlerin zulmüne direnen en önemli kişiliktir. Bu anlamda ben de Hz. Hüseyin’in yolundayım. Zalimlere karşı beraberce direnmeliyiz ve birlikte yaşamaktan asla vazgeçmemeliyiz. Bu coğrafyanın içinde herkesin inancına kökenine saygı duymalı ve birbirimizi olduğu gibi kabul etmeliyiz. Birbirimizin acılarına da güzel günlerine de sahip çıkmalıyız. Bu anlamda Hz. Hüseyin’in yaptıkları, yaşadıkları bizim için çok ama çok önemli bir örnektir. Ben acınızı paylaşıyorum. Allah, Hz. Hüseyin’e ve onun yolundan gidenlere rahmet etsin. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Adaletsizliğe, hukuksuzluğa, yanlışlara karşı beraber mücadele etmeyi bize nasip etsin ve bizi doğru yoldan ayırmasın.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi